GÜNDEM

Bafra'da Terziler Odası seçimi

 
 166
Bafra'da Terziler Odası seçimi - Bafra'da yapılacak Terziler Odası seçimlerine katılmak üzere  Samsun'a gelen Terziler, Konfeksiyoncular Giyim Sanatkarları Federasyonu Genel Başkanı Sinan Turhan, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizin ancak siyasi istikrar ile aşılabileceğini söyledi.
Bafra Haber

 | Bafra haber - Bafra'da yapılacak Terziler Odası seçimlerine katılmak üzere Samsun'a gelen Terziler, Konfeksiyoncular Giyim Sanatkarları Federasyonu Genel Başkanı Sinan Turhan, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizin ancak siyasi istikrar ile aşılabileceğini söyledi.

Türkiye'nin her il ve ilçesinde odaları bulunduğunu, konfeksiyon ve terzicilik mesleği ile uğraşan esnafın atölyelerini ekonomik krizden dolayı kapattıklarına dikkat çeken Başkan Sinan Turhan, Türkiye çapında yaklaşık 200 bin üyesi bulunan federasyonun, ülke ekonomisinin can damarı olan tekstile yön vererek, birçok ülke insanını giyindirdiklerini, ülkeye döviz kazandırdıklarını söyledi.

Ekonomik ve siyasi istikrarın bir an önce sağlanmasını gerektiğini ileri süren Başkan Turhan, "200 bin üyemiz çok zor durumda. Ekonomik krize siyasi krizler eklenince, bugün İstanbul gibi büyükşehirlerimizde 2 bin konfensiyon atölyesi kapatıldı. Birçok çalışanımız işsiz kaldı" dedi.

Mesut Yılmaz hükümetinin, ekonomik icraatlarından olumsuz yönde etkilendiklerini, vergilerin çok ağır geldiğini belirten Başkan Turhan, yaklaşık 4 milyon esnafın aileleri ile birlikte vergilerin altında ezildiklerini söyledi. Başbakan Ecevit'in bir an önce vergi oranlarının hafifletilmesi gerektiği üzerinde durmasını isteyen Başkan Turhan, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın denetiminde federasyon üyelerinin katılımıyla yurtdışından ithal edilen malların kolaylıkla üyelere ulaşmasını istedi.

Başkan Turhan, "Avrupa'ya ihraç ettiğimiz ürünlerin tekstil hammaddelerini ülkemize getirirken gümrüklerde birçok zorluklarla karşılaşılıyor. Hastalıklı, kaçak tekstil malları ülkemize giriyor. İstanbul Üniversitesi tarafından kanserojen ihtiva eden bazı tekstil ürünleri ele geçirilmiş, konfeksiyon üreticilerimiz etkilenmişlerdir. 56. Hükümet denetimlerini artırsın. Rus pazarındaki kaçak, kalitesiz mallar Türk tekstil ekonomisine büyük zarar vermekte. Başbakan, bakanlar, milletvekilleri konuya duyarlı olsunlar" diye konuştu.

Ayrıca 3308 sayılı Çıraklık Yasası'na göre Türkiyede yaklaşık 250'ye yakın çıraklık okulu olduğuna dikkat çeken Başkan Turhan, çıraklık okullarında yaklaşık 250 öğretmen açığının da bulunduğunu sözlerine ekledi.
Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra'da Terziler Odası seçimi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0