EĞİTİM

İsmet İnönü`de Karne Heyecanı

 
 472
İsmet İnönü`de Karne Heyecanı - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesi İsmet İnönü İlkokulunda yapılan tören ile öğrencilere karneleri dağıtıldı.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesi İsmet İnönü İlkokulunda yapılan tören ile öğrencilere karneleri dağıtıldı.

İsmet İnönü İlkokulu Bahçesinde yapılan program saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı.

Tören`in açılış konuşmasını Bafra ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu yaptı.

Mehmet Ali Katipoğlu, miniklere yaz tatilinde sevdikleri kitapları okumalarını söylyerek velileri çocukları konusunda uyardı.

Katipoğlu, " Değerli veliler, karneler çocuklarınızın nasıl bir insan olduğunu değil, onların okul derslerindeki durumlarının naısl olduğunu ortaya koyan belgelerdir. Bu bilinçle çocuklarınızın karnelerini değerlendirirken onların kişiliklerini zedeleyici, öz güvenlerini yitirmelerine yol açıcı suçlamalardan kaçınınız.

Çocuklarınızın başarısızlığını problem yapmayın, başarılarını da abartmayın. Karnenin bir sonuç olduğunu unutmayın. Problemlerinizi bir aile sıcaklığı  içinde çözmek, çocuklarınızın başarısını hep beraber paylaşmak en büyük arzumuzdur." dedi.

Bafra Kaymakamı Halis Arslan ise şunları söyledi:

2014-2015 eğitim- öğretim yılının sonuna geldik. Ben üzülüyorum, Bafra sokakları öksüz kalacak. Ben üzülüyorum bu okul bahçeleri öksüz kalacak. Ne kadarda güzeldi pırıl pırıl, cıvıl cvıl, parklar cıvıl cıvıl, okul bahçeleri cıvıl cıvıl, caddelerimiz, sokaklarımız cıvıl cıvıldı, sizleri özleyeceğiz. Sizlerden rica ediyorum, tatilin hakkını verin, tatili doyasıya yaşayın. Nasıl böyle salıklı olarak gidiyorsanız Eylül ayında sizi tekrar sağlıklı olarak bekliyoruz. İnşallah Eylül ayında hep birlikte size hoş geldiniz demeyede geleceğiz. Bu tatilde mutlaka herkes birer kitap okusun. Herkes sevdiği bir kitabı okusun. Bu tatilde Baframıza güzel bir yaz spor okulu açılıyor. Oradan faydalanın, Gençlik merkezinden, yüzme havuzundan mutlaka faydalanın.

 

Konuşmaların ardından 2-A sınıfı öğrencileri sundukları Kına Gecesi Folklor gösterisi ile katılımcıların ilgisini topladı.  Folklor gösterisinin ardından okul öğretmenleri Yusuf Özçelik ve Ahmet Yılmaz`ın düzenlediği  1. Ve 2. Sınıflar ile 3. Ve 4. Sınıflar arası santranç turnuvasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Turnuva birincileri Umut Efe Çelik (2-E), Enes Utku Çep (4-E), turnuva ikincileri Hasan Emin Ersoy (1-C), Enes Ardanuc (4-C), turnuva üçüncüleri Emre Yılmaz (2-C) ve Melih Kerem Özata`ya (4-C) ödülleri Bafra Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu ve Bafra Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Göksel Başar  tarafından verildi.

2014-2015 dönemi çocuk şenliklerinde Bafra`da birinci olan ve ilçemizi Samsun`da temsil eden İsmet İnönü İlkokulu 1-C ve 4-C sınıf öğrencilerine ise ödülleri İl Milli Eğitim Müdüryardımcısı Mehmet Değirmenci takdim etti.

2014-2015 eğitim- öğretim yılında sınıflarında üstün başarı gösteren Enes Baran Koç (4-A) ,  Sancar Kartal Eker (4-B), Çağrı Temel (4-C), Sahra Nur Sezer (4-D), Zeynep Sude Çıtır (4-E) ve Bilim ve Sanat Merkezi sınavında başarı gösteren Arda Sökmen (3-B) ile Caner Kurul`a (2-E) ödülleri Bafra Kaymakamı Halis Arslan ve protokol üyeleir tarafından takdim edildi.

Törene Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin,Samsun İl Milli Eğitim Müdüryardımcısı Mehmet Değirmenci,  Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü  Ahmet Dursun, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar, veliler ve öğrenciler katıldı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • İsmet İnönü`de Karne Heyecanı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0