EĞİTİM

İsmet İnönü İlkokulu İle Uluslararası Üniversite Öğrencileri Buluştu

 
 1481
İsmet İnönü İlkokulu İleUluslararası Üniversite Öğrencileri Buluştu - Ondokuz Mayıs Üniversitesinde öğrenim gören uluslararası öğrenciler ve Mevlana Değişim Programı öğrencileri Bafra İsmet İnönü İlkokulunu ziyaret ettiler.
Bafra Haber

 |  - Ondokuz Mayıs Üniversitesinde öğrenim gören uluslararası öğrenciler ve Mevlana Değişim Programı öğrencileri Bafra İsmet İnönü İlkokulunu ziyaret ettiler.

Ondokuz Mayıs Üniversitesinde öğrenim gören uluslararası öğrenciler ve Mevlana Değişim Programı öğrencilerinden oluşan bir grup, bir yaratıcılık ve sosyal girişimcilik projesi olan ve küresel bir bakış açısıyla, öğrencilerin iletişim ve kültür çalışmaları kapsamındaki tecrübelerini arttırmayı amaçlayan  "How To Learn, How to Act" projesi kapsamında, Öğretim Görevlisi Hiroko Kawamorita Kesim ve Öğretim Görevlisi Halil Mutuk ile birlikte Bafra İsmet İnönü İlkokulunu ziyaret ettiler.

Fen Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Eğitim, Ziraat, Turizm ve Mühendislik Fakültelerinde öğrenim gören ve 13 farklı ülkeden gelen 42 öğrenci, 10 gruba bölünerek sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle etkinlik yaptılar.

 Okul Müdürü Şerafettin Şahin, Müdür Yardımcısı Mehmet Gökmen, Okul Rehber Öğretmeni Yusuf Özçelik, tüm sınıflardaki etkinlikte bulunan uluslararası öğrencileri sınıflarda ziyaret etmişler ve okul öğrencileri ile olan birlikteliklerini fotoğraflamışlardır.   

Ziyaretin ardından Hiroko Kawamorito Kesim projenin ve etkinliğin amacı hakkında şunları söyledi:

"Bu etkinlik, öğrencilere sınıflarda yaratıcı ve işbirliğine dayalı bir öğretme ortamı yaratma yollarını araştırma ve geliştirme konusunda yol göstermek amacıyla düzenlenmiştir. Burada amaçlanan yalnızca üniversite öğrencilerine çalışma ya da gönüllülük tecrübesi kazandırmak değil aynı zamanda sosyal girişimciliğin eğitim sektöründeki önemini özellikle üniversite-yerel sektör işbirliğini vurgulayarak göstermektir.

Bu ziyaret projenin Bafra`da tanıtılması konusunda yapılan ilk etkinlik olup talep olması durumunda etkinlikler ilerleyen günlerde de devam edecektir."

Okulda kendilerine bulunulan ikramın ardından ilçede bulunan Bafra Müzesini, ardından Bafra Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etmişler burada Ticaret Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar tarafından kendilerine Bafra`nın meşhur yiyecekleri Bafra nokulu ve Bafra kaymaklı lokumu ikram edildi.

Ardından Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve Başkan Yardımcısı Hüseyin Çamaş ile buluşan öğrencilere Bafra Belediyesi tarafından Bafra Pidesi ikramında bunuldu.   

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • İsmet İnönü İlkokulu İle Uluslararası Üniversite Öğrencileri Buluştu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0