EĞİTİM

İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi`nden "Mesleki Ve Teknik Eğitim İçin E- Materyal Hazırlama"  Projesi

 
 1490
İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi`nden "Mesleki VeTeknik Eğitim İçin E- Materyal Hazırlama"  Projesi - Yalçın Köse- Bafra Haber / Türkiye`de mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin arttırılması hibe programı kapsamında yürütülen"Mesleki ve Teknik Eğitim için e- materyal hazırlama"     Projesinin açılış kokteyli Bafra Öğretmen evinde yapıldı.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse- Bafra Haber / Türkiye`de mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin arttırılması hibe programı kapsamında yürütülen"Mesleki ve Teknik Eğitim için e- materyal hazırlama"     Projesinin açılış kokteyli Bafra Öğretmen evinde yapıldı.

Toplantıya Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Amasya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Ünal Kurt, Bafra Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu,İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Gençay, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar, işletmeciler ve öğrenciler katıldı.

Bafra İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi`nin hazırladığı, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası ile Amasya Üniversitesi Teknoloji Fakültesinin ortak olarak destek verdiği proje ile Türkiye`de mesleki ve teknik eğitimdeki öğrenci ve öğretmenlerin öğrenme ortamlarında kullanımına uygun teknik konuların ve modüllerin anlatılacağı, Milli Eğitim müfredatına uygun İnternet ortamından ulaşılabilecek e-materyallerin, ülkemizdeki mesleki ve teknik eğitim veren kurumlarda, mesleki ve teknik derslerin öğrenme ortamlarının zenginleştirmesi, öğrenme kolaylığının sağlanması amacı güdülüyor. İnternet ortamından da herkesin kullanımına sunulacak olan bu e-materyaller işitme engelliler için işaret diliyle de desteklenecek.

Yürütücülüğünü İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Gençay`ın,  Koordinatörlüğünü ise Merkez Öğretmeni Ayşe Çakıroğlu Yardım`ın üstlendiği TRH2.2.IQVETII/P-03/48 referans numaralı "Mesleki ve Teknik Eğitim için e-materyal Hazırlama"    projesi TR83 Bölgesi illeri olan Samsun ve Amasya illerinde uygulanacak.

Toplantıda açılış konuşmasını İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Gençay yaptı.

konuşmanın ardından proje koordinatörü Ayşe Çakıroğlu tarafından katılımcılara proje hakkında sunum yapıldı.

 

Nitelikli eleman bulma konusunda sıkıntıya düştüklerini ifade eden Bafra Ticaret ve Sanayi odası başkanı Göksel Başar, "Ben ticaret piyasasının içerisinde olan biri olarak bu projenin ticaret hayatıyla olan alakasını ve önemini ifade etmek istiyorum. Biz Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimiz ile sürekli bu salonda toplantılar yapıyoruz. Üyelerimiz mesleki konularda nitelikli eleman konusunda hep talepte bulunurlar. Birçok dalda yetişmiş eleman bulmakta maalesef üyelerimiz zorlanmaktadır. Mesleki eğitim deyince bizim için akan sular duruyor. Mesleki eğitim bizim için çok önemlidir. Günümüzde git gide daha kalifiye, iyi yetişmiş eleman sayısı azalıyor.

Burada öğrenci kardeşlerimi de görüyorum. Kendilerinden özellikle bir konuda istirhamım var; Üniversite eğitimi her şey değil. Üniversiteden sonra iş hayatına atılmak tabi ki güzel ama inanın ki üniversite okumadan da çok güzel meslek sahibi olunabilecek ve para kazana bilecek işler var. O yüzden mutlaka üniversite okumayı bir eğitim olarak görmeyin. Bakın bugün Bafra organize sanayi bölgesine yeni yeni yatırımcılar getirmeye çalışıyoruz. Bir firma geldi ve bize " Ã‹Å"Ben burada yeterli kalifiye eleman bulabilecek miyim? Kaynakçı, muhasebeci bulabilecek miyim?` Tüm bu potansiyele rağmen kalifiye eleman sayısı çok az. Biz bu yüzden bu projeyi dikkatli bir şekilde takip ediyoruz." dedi.

Son olarak söz alan Kaymakam Halis Arslan, "Bu toplantı Bafra'nın geleceği için çok anlamlı ve çok önemlidir. Bafra`da ki ticari hayatın daha da canlanması için, Bafra'nın marka ilçe olması için bu projelere kimler imza attıysa hepsini içtenlikle tebrik ediyorum arkadaşlar. Geldiğimiz günden beri " Ã‹Å" Evrak ve dedikodu yerine proje üreteceksiniz, hizmet üreteceksiniz. biz bunun için varız.` dedik.  İnşallah bu projede de mahcup olmayacağız. Güzel sesler, güzel uygulamalar duyuyorum. Kalite çok önemlidir. Günümüzde herkes kaliteli şeyler arıyor. İnsanlar artık kaliteli sağlık, kaliteli hizmet, kaliteli turizm, yaşamın kalitelisini arıyor. Oda buradan bu projelerden geçiyor."    şeklinde konuştu.

 

Toplantı yapılan ikramlarla son buldu.

 

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi`nden "Mesleki Ve Teknik Eğitim İçin E- Materyal Hazırlama"  Projesi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0