SAMSUN

İslam Birliği'nden İslam İşbirliği Teşkilatı'na

 
 333
İslam Birliği'nden İslam İşbirliği Teşkilatı'na - OMÜ Tarih Topluluğu tarafından, "İslam Dünyasının 100 Yıllık Serüveni, İslam Birliğinden İslam İşbirliği Teşkilatı'na" başlıklı konferans düzenlendi
Bafra Haber

 |  - OMÜ Tarih Topluluğu tarafından, "İslam Dünyasının 100 Yıllık Serüveni, İslam Birliğinden İslam İşbirliği Teşkilatı'na" başlıklı konferans düzenlendi

Tarih Topluluğu'nun davetlisi olarak OMÜ'ye gelen IRCICA Genel Direktörü Dr. Halit Eren, Eğitim Fakültesi B Blok'ta öğrencilerle bir araya geldi. Açılış konuşmasını yapan Tarih Kulübü Akademik Danışmanı Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan, "Biliyorsunuz ki İslam dünyadaki en büyük dinlerdendir. Ancak İslam 100 yıldır öksüzdür. İslam İşbirliği Teşkilatı Türkiye'nin de desteği ile yeni bir medeniyet kuracaktır. Bu medeniyetin inşasında hizmeti geçecek İslam işbirliği Teşkilatı'nın çalışmaları büyük katkı sağlayacaktır" dedi.

IRCICA Genel Direktörü Dr. Halit Eren konuşmasında, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın tarihçesi, kuruluş amaçları, ilkeleri, karar organları gibi konularda bilgi verdi. Teşkilatının önemine de değinen Eren, "Bütün Müslümanları aynı çatı altında toplayacak bir konferans fikrini ilk defa Nijerya Başbakanı Ahmed Bello, 1965 yılında Mekke'deki Rabıtatü'l Alemi'l İslami toplantısında ortaya attı. Bu fikir Suudi Arabistan Kralı II. Hasan tarafından desteklendi" diye konuştu.

Eren, teşkilatın amaçlarını ise 'üye devletler arasındaki dayanışmayı geliştirmek; ekonomik, sosyal, kültürel bilimsel alanlarda işbirliğini pekiştirmek, ırk ayrımını, eşitsizliği ve sömürgeciliğin her çeşidini ortadan kaldırmak milletler arası barışa yardım etmek için gerekli alt yapıyı hazırlamak, mukaddes beldelerin korunması için ortak çaba sarf etmek, Filistin halkının mücadelesini desteklemek ve onlara yardım sağlamak, Müslüman hakların bağımsızlıklarını kazanmaları ve milli haklarını elde etmeleri için verdikleri her türlü mücadeleyi desteklemek' şeklinde sıraladı.

Konferansın sonunda kendisine yöneltilen soruları da cevaplayan Dr. Halit Eren'e, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halis Ölmez günün anısına plaket takdim etti.

Konferansa; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halis Ölmez, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • İslam Birliği'nden İslam İşbirliği Teşkilatı'na içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0