ULUSAL

Işid'in Rojava Kürtlerine Saldırısında Korkunç Şüphe!

 
 804
Işid'in Rojava KürtlerineSaldırısında Korkunç Şüphe! - Irak Şam İslam Devleti, Halep`in kuzeyinde PYD`nin özerklik ilan ettiği Kobani`ye yönelik saldırıları artırıyor. Aktivistlere göre IŞİD`ın kullandığı "˜silah tipleriyle` ilgili "˜şüpheler` var.
Bafra Haber

 |  - Irak Şam İslam Devleti, Halep`in kuzeyinde PYD`nin özerklik ilan ettiği Kobani`ye yönelik saldırıları artırıyor. Aktivistlere göre IŞİD`ın kullandığı "˜silah tipleriyle` ilgili "˜şüpheler` var.

Associated Press ajansına göre, Irak`ta ele geçirdiği silahları Suriye`ye taşıyan IŞİD, ülkenin kuzeyindeki Kürt gruplara karşı saldırılarını yoğunlaştırıyor.

Aktivistlere göre hafta içinde IŞİD çok sayıda Kürt köyünü ele geçirirken onlarca YPGmensubunu da öldürdü. YPG, PKK`nın Suriye kolu olan PYD`nin silahlı kanadı olarak biliniyor.

Çatışmalar Halep`in kuzeyindeki Kobanibölgesinde yoğunlaşıyor.

KOBANE SAVAŞINDA 338 IŞİD'Lİ ÖLDÜRÜLDÜ

Fırat Haber Ajansı`na göre ise 2 Temmuz`dan bu yana şiddetle devam eden çatışmalarda şu ana kadar 338 IŞİD mensubu öldürüldü.

Bölgedeki bazı kaynaklara ve Suriye İnsan Hakları Gözlemevi`ne göre, ölen bazı YPGmensuplarının vücutlarının yanmış halde bulunması ve hiç mermi ya da şarapnel izi bulunmaması IŞİD`in ne tip silahlar kullandığı konusunda şüpheler yaratıyor.

KİMYASAL SİLAH ŞÜPHESİ!

Irak hükümeti hafta içinde IŞİD`in, Musul`da bir üniversitede, araştırma amaçlı kullanılması planlanan 40 kilo uranyum bileşimini ele geçirdiğini duyurmuş, bu içeriğin silah yapımında kullanılabileceğini iddia etmiş ve konuyu Birleşmiş Milletler`e taşımıştı.

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK), IŞİD`in ele geçirdiği bileşimin düşük yoğunlukta olduğu ve silah yapımında kullanılamayacağı görüşünde.

IŞİD YÜZÜNÜ YENİDEN SURİYE'YE ÇEVİRDİ

Irak`ta başlayan çatışmaların ardından 2 binden fazla mensubunu bu ülkeye gönderen Suriye`deki IŞİD birlikleri, son iki hafta içerisinde yeniden Suriye`de bulunan cephelerde yığınak yapmaya başladı.

IŞİD 10 Haziran`da Musul`u ele geçirdikten sonra Fırat ve Dicle nehirleri çevresinde de etkinliğini büyük ölçüde artırdı ve Suriye ile Irak arasındaki sınırı fiilen ortadan kaldırdı.

Gözlemevi`ne göre Suriye`de üç yıldan uzun süredir devam eden iç savaşta şu ana kadar 171 bin kişi hayatını kaybetti.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Işid'in Rojava Kürtlerine Saldırısında Korkunç Şüphe! içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0