ULUSAL

'İnternet Medyasını İçimizdeki Şarlatanlar Kirletiyor!'

 
 888
'İnternet Medyasınıİçimizdeki Şarlatanlar Kirletiyor!' - İnternet Medyası Derneği Başkanı Hadi Özışık, internet haberciliğin avantajlarından, Twitter'ın kapatılmasına kadar birçok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Bafra Haber

 |  - İnternet Medyası Derneği Başkanı Hadi Özışık, internet haberciliğin avantajlarından, Twitter'ın kapatılmasına kadar birçok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İnternet Medyası Derneği Başkanı ve İnternethaber Yayın Grubu yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık, Kanaltürk ekranlarındaCandaş Tolga Işık'ın sunduğu Bunu Konuşalım programına konuk oldu. Deneyimli gazeteci, internet haberciliğin avantajlarından, Twitter'ın kapatılmasına kadar birçok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşte Özışık'ın canlı yayındaki o açıklamalar:

28 ŞUBAT'TA İŞSİZ KALDIM

İşsiz kaldığım dönemde internete surf yapmak için giriyordum. İlk girdiğim zaman kafam çok çalışmıyordu bu mevzulara fakat zamanla öğrendim. Çalıştığım gazete olan Günaydın'da sert bir muhalefet yapınca 28 Şubat döneminde işsiz kaldım. Serdar Kuzuluoğlu bana o zamanlar interneti biraz öğretince bir metni koymuştum siteme. Chat yaparken bir genç bana "Abi biz bunu nasıl okuyalım, tren gibi" diyerek yardımcı olmaya başladı. Sonra ben "internethaber" isminin domainini kontrol ettim, baktım kimse almamış. Öyle olunca kardeşimle Kadıköy'de bu işe koyulduk.

"HİÇ PARA KAZANAMIYORDUM"

İlk başladığım zamanlarda hiç para kazanmıyordum. Reklam almaya çalışıyor fakat başarılı olamıyordum. Yine de o dönemde inanılmaz bir gazetecilik şevki vardı. Hiç uyumadan haberleri girip, sitee yüklüyorduk. Fakat bana yardımcı olan genç, "Abi haberleri son dakika girmelisiniz" deyince biz biraz daha uyandık.

"TÜRKİYE İNTERNETE ALIŞABİLMİŞ DEĞİL"

Bizim ülkemiz henüz bugün bile internete alışabilmiş değil. Bazı politikacılarla interneti anlatıyorum, bir bakıyorum uyuyor. İnternet malesef Türkiye'de gelişmedi. 2005 yılında İnternet Medyası Derneği'ni koyduk hala bir sonuç alamadık.

"BİZİ LEKELEYEN İÇİMİZDEKİ ŞARLATANLARDIR"

Herkes bizi bir iki kişiyle çalışıp, bir şeyler yapıyoruz sanıyor. Bizi lekeleyen, içimizdeki şarlatanlardır. Benim yazı işlerim var, editörüm var, sigortalı çalışanım var. Çok fazla olmasa da kurumsallaşma bu sektörde var.

"SOSYAL MEDYA HABER KAYNAĞI OLARAK GÜVENLİ DEĞİL"

Sosyal medyayı haber kaynağı olarak pek güvenli bulmuyorum. Kaç tane sanatçıyı durduk yere öldürdüler... O yüzden resmi kaynaklardan bilgi alıyoruz.

Akıllı telefonların internet haberciliğine katkısı çok büyük. Ben Ataşehir'de oturan biriyim, karşıya geçene kadar birçok işimi akıllı telefonlar üzerinden hallediyorum. Bizim için de ciddi bir trafik kaynağı.

"HER GÜN BENİ SİTE AÇIYORUZ DİYE 20 KİŞİ ARIYOR"

Beni her gün 20 kişi arıyor, "Abi biz haber sitesi açmak istiyoruz" diye... İyi halt ediyorsun diyorum. Türkiye'de internet haberlerinin reklamına düşen pasta payı düşük. Bir Amerika gibi değil. Çok ucuza reklamlar veriliyor... Bu işler kolay değil. Türkiye'de yazılımcı bulmak çok zor.

YEREL GAZETECİLER YEREL HABERLERE ODAKLANMALI

Yerel sitelere ağırlık verip, oraları güçlendirmek lazım... Gazetelerin muhabirleri tarafından desteklenen yerel gazetelerin web siteleri yetersiz kalıyor. Yereldeki gazeteci arkadaşlar, ulusal haberler yapmaya çalışıyor. Aslında tamamen yerel haberlere odaklansalar daha iyi olacağını düşünüyorum ben.

Röportajın tamamı için tıklayınız: http://www.gazeteciler.com/tv-haber/internet-medyasini-icimizdeki-sarlatanlar-kirletiyor-75708h.html

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • 'İnternet Medyasını İçimizdeki Şarlatanlar Kirletiyor!' içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0