SAMSUN

İnşaat Ve Yapı Malzemeleri Sektörü Çalıştayda Buluştu

 
 380
İnşaat Ve YapıMalzemeleri Sektörü Çalıştayda Buluştu - Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) çatışı altında faaliyetlerini sürdüren KUYAP, inşaat ve yapı malzemeleri sektöründe faaliyet gösteren firmaları çalıştayda buluşturdu
Bafra Haber

 |  - Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) çatışı altında faaliyetlerini sürdüren KUYAP, inşaat ve yapı malzemeleri sektöründe faaliyet gösteren firmaları çalıştayda buluşturdu

Avrupa Birliği katılım öncesi mali yardım aracı olan IPA - İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Bileşeni kapsamında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 15 büyüme merkezinde yürütülmekte olan KOBİ Çalışan ve İşverenlerinin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Arttırılması Projesi (KUYAP) kapsamında İnşaat ve yapı malzemeleri sektörüne yönelik, "Sektörel Arama Çalıştayı" düzenlendi. North Point Otel'de düzenlenen çalıştaya TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, KUYAP Konsorsiyum adına Makro Danışmanlık Firması Kurucu Ortağı Doğan İncesulu ve inşaat ve yapı malzemeleri yetkilileri katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, "Samsun gerek konumu, lojistik imkanları, insan kaynakları potansiyeli, gerekse alternatifli üretim alt yapısı nedeniyle bölgenin en önemli cazibe merkezi konumundadır. Samsun TSO olarak ifade ettiğim imkanları doğru değerlendirerek sahip olunan bu potansiyeli kentin kalkınma hamlesine destek olmak üzere projelendirmeye çalışıyoruz. Bu bağlamda kamuoyuyla sıklıkla paylaştığımız, kimi zaman üyelerimize giderek bilgilendirme yaptığımız, işletmelerimizin rekabet düzeyinin artırılması amacına hizmet eden KUYAP bu çalışmalarımızdan yalnızca bir tanesidir. Türkiye ekonomisinin lokomotifleri arasında yer alan inşaat ve inşaat malzemeleri sektörü kaydettiği başarılardan güç alarak geleceğe güvenle bakmaktadır. Ancak takdir edersiniz ki, mevcut durumu doğru kullanmak ve geleceğe doğru yön verebilmek için doğru planlamanın yapılması gerekmektedir. Kentimiz ölçeğindeki inşaat ve yapı malzemeleri sektörüne ilişkin teknik destek alt yapısını kurgulamak adına düzenlediğimiz bu çalıştayın verimli geçmesini temenni ediyorum" dedi.

İnşaat malzemeleri üretimindeki sektörün Samsun için önemli olduğunu belirten KUYAP Konsorsiyum adına Makro Danışmanlık Firması Kurusu Ortağı Doğan İncesulu, "Projeyi yürütmekte olan konsorsiyum planet şirketi liderliğinde kurulmuş olup, uzun yıllardır elde ettiği tecrübesini ülkemizdeki katılım öncesi programlarında faydalanıcılara sunmak üzere bir ekip oluşturmuştur. Bu ekiple proje yürütmeye çaba sarf etmekteyiz. Amaçlarımız projelerin sürdürülebilirliğine katkıda bulunmak ve yöresel kalkınma anlamında KOBİ'lerimize daha fazla destek olmaktır. Bu amaçla bütün proje boyunca tüm aktivitelerimize katılanlara teşekkür ediyorum. Desteklerinizin devamını bekliyoruz. Önümüzdeki dönemlerde proje tamamlandıktan sonra kurulmuş olan sistemlerin ve yalıtılmış olan farkındalığın devamı için elinizden geleni bizlerden esirgemeyeceğinizden eminiz" diye konuştu.

Açılış konuşmaların ardından proje koordinatörlerinden Oğuzhan Acar, sunum gerçekleştirdi. Daha sonra çalıştay odak grup çalışmalarının paylaşılması ve soru cevap bölümleriyle devam etti.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • İnşaat Ve Yapı Malzemeleri Sektörü Çalıştayda Buluştu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0