SAMSUN

İmam Hatip Mezunları Pilav Gününde Bir Araya Geldi

 
 244
İmam Hatip Mezunları Pilav Gününde Bir Araya Geldi - Samsun İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (SAMİMDER) üyeleri, 'Geleneksel Pilav Günü'nde bir araya geldi
Bafra Haber

 |  - Samsun İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (SAMİMDER) üyeleri, 'Geleneksel Pilav Günü'nde bir araya geldi

SAMİMDER üyeleri Samsun İmam Hatip Lisesi bahçesinde gerçekleştirilen pilav günü etkinliğinde bir araya geldi. Pilav günü etkinliği Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İmam Hatip Kerim Öztürk'ün Kur'an-ı Kerim ziyafetinden sonra protokol konuşmaları yapıldı. Protokol konuşmaları sonrasında ilahi ziyafeti verildi. Okunan ilahilerin ardından etkinliğe katılanlara etli pilav ve ayran dağıtıldı.

SAMİMDER'İN düzenlediği pilav günü etkinliğini AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Çetinkaya ve imam hatip lisesi mezunları ve mensupları katıldı.

Pilav günü etkinliğinde konuşan Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, "Türkiye'nin yeni bir arayışı var. Sadece Türkiye'nin değil, Filistin'in, Suriye'nin, Mısır'ın yükünü de taşıyacak bir nesil ihtiyacı var. İşte imam hatip nesli bu davaya sahip çıkacak bir nesil olarak bugün karşımızda. Bu yüzden imam hatip liselerinin önemi çok büyük" dedi.

İmam hatip liselerin Türkiye'de çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten SAMİMDER Başkanı Abdulkadir Yeşil, "Ülkemizde son dönemlerde yaşanan olaylar, bize imam hatip liselerinin öneminin daha da arttığını göstermektedir. Kardeşliğe ihtiyaç duyduğumuz, hepimizi bir araya getirecek hamur imam hatip okullarından geçiyor. Son dönemde önemimiz eskisinden daha da artmıştır. O yüzden okullarımızla alakalı her türlü faaliyette bulunmanızı istiyorum" diye konuştu.

Etkinlikte söz alan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, İmam Hatip Lisesi'ne bir sınıf yaptırarak destek olacağının sözünü verirken, Canik Belediye Başkanı Osman Genç ise yeni bir imam hatip lisesi yaptıracaklarının haberini verdi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • İmam Hatip Mezunları Pilav Gününde Bir Araya Geldi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0