SAMSUN

İlkem'de Yüzde 100'lük Başarı

 
 152
İlkem'de Yüzde 100'lük Başarı - İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı olarak eğitim faaliyetlerini sürdüren İlkadım Etüd Merkezi'nce (İLKEM) Yaşardoğu ve Kadifekale Mahallerinde verilen kurslarda elde edilen yüzde 100'lük başarı aileleri sevindirdi
Bafra Haber

 |  - İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı olarak eğitim faaliyetlerini sürdüren İlkadım Etüd Merkezi'nce (İLKEM) Yaşardoğu ve Kadifekale Mahallerinde verilen kurslarda elde edilen yüzde 100'lük başarı aileleri sevindirdi

Geçen yıl ilkokul ve ortaokul öğrencileri için açılan okul derslerine takviye kurslarında İLKEM'li öğrencilerin ortaya koyduğu başarı büyük bir sevinç yaşattı. İki ayrı mahallede 2.sınıftan 8. sınıfa ilk ve ortaokul seviyesindeki toplam 550 öğrencinin aldığı takviye eğitim meyvelerini verdi.

ÜSTÜN BAŞARI AİLELERİ SEVİNDİRDİ

Bu yıl ilk kez ortaya konan bu sistem ile sosyal alandaki fırsat eşitliğini bizzat uygulayarak bir ilke imza atan İLKEM'de ekonomik yetersizliği bulunan ailelerin başarılı öğrencilerini sosyal ve ekonomik yönden kazanımları geniş ailelerin çocukları ile aynı şartlarda sınava hazırlayarak üstün bir başarı grafiği elde edildi. Çocukların hayallerini gerçekleştirerek önemli bir başarı elde eden İLKEM bu yıl gerçekleştirilen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş(TEOG) sınavında yüzde 100 başarı ortaya koydu. Kurs bünyesinde yer alan 75 TEOG öğrencisi de yaptıkları tercihler ile istedikleri liselere yerleşmeyi başardı. Fen Lisesinden, Anadolu İmam Hatip Lisesine; Sağlık Meslek Lisesinden Sosyal Bilimler Lisesine kadar farklı liselere tüm öğrencilerini yerleştirerek rüştünü ispatladı. Öğrenci velilerinin büyük sevinç ve mutluluk yaşadığı başarı sonrası aileler tebriklerini bizzat veya telefonla iletti.

TOK, ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERİNİ KUTLADI

İLKEM'li öğrenci ve öğretmenlerini elde edilen başarıdan dolayı kutlayan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, çocuk ve gençlerin her alanda eğitimine önem verdiklerini söyledi. Kadifekale ve Yaşardoğu Mahallerinde iki ayrı etüt merkezinde toplam 550'li öğrencinin yüzde 100'lük başarısıyla gururlandıklarını ifade eden Başkan Tok, "İlkadım Etüd Merkezi bünyesinde etüt merkezleri ve bilgi evlerini her mahallede yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Yarınlarımız, çocuk ve gençlerimizin omuzlarında yükselecektir. Eğitim ve gençlik faaliyetlerimizi eş güdümlü olarak çalıştırarak her adımda, birçok mahalleye etüt merkezi ve bilgi evleri inşa etmeyi planlıyoruz. Çocuk ve gençlerimizin eğitimden yoksun kaldığı zamanlarda, karanlık ortamlara itildiğini görmekte, şer odaklarının ellerinde geleceği körelmekte, toplumdan uzaklaşarak kötü alışkanlıklar kazanmaktadır. Bu manada amacımız, çocuk ve gençlerimizi her anlamda, her alanda eğitim, sosyal ve sportif alanlarda eğiterek yarınların Türkiye'sinin inşasına hazırlamaktır" dedi.

İLKEM YENİ DÖNEME HAZIR

Ayrıca İLKEM kursları yaz döneminde açtıkları yaz etkinliği kursları ile bu yıl 205 öğrenciye Kur'an Kursu eğitimi verdi. İLKEM kurslarının 2015-2016 eğitim-öğretim kayıtlarının 01-15 Eylül tarihleri arasında yapılacağı belirtildi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • İlkem'de Yüzde 100'lük Başarı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0