SAMSUN

İlkadım Ve Atakum İlçelerinin Asansörleri 'Kırmızı'

 
 64
İlkadım Ve Atakumİlçelerinin Asansörleri 'Kırmızı' - TSE Samsun Belgelendirme Müdürü Erol Kaygı, Atakum ve İlkadım ilçelerinde son 6 ayda 2 binin üzerinde asansör incelediklerini, 'kırmızı' etiketle işaretlenen asansörlerin oranının yüzde 80 civarında olduğunu söyledi
Bafra Haber

 |  - TSE Samsun Belgelendirme Müdürü Erol Kaygı, Atakum ve İlkadım ilçelerinde son 6 ayda 2 binin üzerinde asansör incelediklerini, 'kırmızı' etiketle işaretlenen asansörlerin oranının yüzde 80 civarında olduğunu söyledi

Alaçam Belediyesi mücavir alanı içinde yer alan tüm insan ve yük asansörlerinin yıllık periyodik kontrolleri TSE tarafından yapılması için Alaçam Belediyesi ile TSE arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Alaçam Belediyesi'nde imzalanan törene Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, TSE Samsun Belgelendirme Müdürü Erol Kaygı, TSE Samsun Asansör Proje Koordinatörü Adnan Bahadır katıldı.

İmza öncesi konuşan Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, "Protokolle, günlük hayatımızın vazgeçilmezi haline gelen asansörlerin, uygunluğunun kontrolü, can güvenliğini etkileyecek uygunsuzluklar var ise bunların tespiti, bu uygunsuzlukların TSE'den HYB belgeli bakımcı firmalar marifetiyle giderilmesinin sağlanması, takip kontrollerinin yapılması ve uygunluğun sürekliliğinin sağlanması amaçlanmaktadır. Bu kontrollerin yapılmasında ülkemizin milli belgelendirme kuruluşu olan TSE'nin uzun yıllara dayanan birikim ve tecrübesine olan inanç ve güvenimiz tamdır" dedi.

İLKADIM VE ATAKUM İLÇELERİNİN ASANSÖRLERİ 'KIRMIZI'

Protokol çerçevesin de, Alaçam ilçesindeki asansörlerin periyodik kontrollerine süratle başlayacaklarını ifade eden TSE Samsun Belgelendirme Müdürü Erol Kaygı, "Protokolün uygulanmasında, bina sahip veya yöneticileri ve bakımcı (teknik servis) firmalarına da ilgili mevzuatlardan kaynaklı büyük sorumluluklar düşmektedir. Yapılacak kontroller sonucun da, uygunsuzluk bulunmayan asansörler 'yeşil' etiketle işaretlenecektir. Can güvenliği açısından risk oluşturmayan uygunsuzluklar tespit edilen asansörler 'sarı' etiketle işaretlenecektir. Bir sonraki periyodik kontrole kadar eksiklikler giderilmek kaydıyla kullanılabilir. Can güvenliği açısından risk oluşturan uygunsuzluklar tespit edilen asansörler 'kırmızı' etiketle işaretlenecektir. Yapılan incelemeye ait bulgular bir rapor halinde, Alaçam Belediyemize bina yöneticisine veya sahibine bakım firmasına gereği için süratle gönderilecektir. Alaçam ilçemizde ki ve dolayısıyla tüm bina sahip ve yöneticilerimize hatırlatmak isterim ki, ilgili mevzuat gereği asansör bakım sözleşmesi imzaladıkları firmalarının TSE'den HYB belgesi almış firmalar arasından seçmeleri gerekmekte olup, merdiven altı bakımcılara itibar etmemeleri gerekmektedir. Bu yasal gereği karşılamayan binalardaki asansörlerin periyodik kontrolleri yapılmayacaktır. İlgili mevzuat gereği asansör başvuru sorumluluğu bina yönetici ve sahiplerin de olup, süratle bu sorumluluklarını yerine getirmeleri gerekmektedir. Hepimizin bildiği gibi kaza hiçbir zaman ben geliyorum demez. Kazanın vakti saati de belli değildir. Hiçbir bina yöneticisi veya bina sahibinin bina sakininin hayatını tehlikeye atma lüksü yoktur ve bu bir suçtur. Hali hazır da ilimiz İlkadım ve Atakum ilçelerindeki asansör periyodik kontrolleri kurumuzca yapılmakta olup, bu iki ilçede son 6 ayda 2 binin üzerinde inceleme gerçekleştirilmiş olup, uygunsuzluk yani kırmızı etiketle işaretlenen asansörlerin oranı yüzde 80 civarındadır. Bu ilimiz insan adına ciddi bir risk ve sorundur. Bu soruna tüm taraflar el atmalı işbirliğine gitmelidir" diye konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • İlkadım Ve Atakum İlçelerinin Asansörleri 'Kırmızı' içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0