SAMSUN

İlkadım Belediyesi'nden 'Anneler Günü'ne Özel Sergi

 
 107
İlkadım Belediyesi'nden 'AnnelerGünü'ne Özel Sergi - İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, kadınların yaptığı el becerilerini internet üzerinden satışa çıkarıp aile bütçesine katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi
Bafra Haber

 |  - İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, kadınların yaptığı el becerilerini internet üzerinden satışa çıkarıp aile bütçesine katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi

İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ve İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce ortaklaşa düzenlenen "Anneler Günü'ne Özel El Sanatları Sergisi"nin açılışı Yıldıray Çınar Kültür Merkezi'nde yapıldı. Ev hanımlarının el emeği ve göz nuru eserlerinin yer aldığı serginin açılışına Başkan Erdoğan Tok'un yanı sıra AK Parti Milletvekili Adayları Ahmet Demircan ve Çiğdem Karaaslan da katıldı.

Kadınların yaptığı el işlerinin vitrinlerde ve sandıklarda saklı kalmaması gerektiğini söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Bu serginin emek sahipleri için hayırlı olmasını diliyorum. Bizi bu günlere kadar getiren annelerimizin ellerinden, ayaklarından öpüyorum. İlkadım Belediyesi olarak, hanım kardeşlerimizin el becerilerinin arttırılması konusunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü ile birlikte hareket ediyoruz. 4 tane merkezimizde 3 bin kursiyerimizle beraber topluma ve ailelerine katma değer sağlamak amacıyla uğraşıyoruz. Bu yaptığınız güzel eserler hep sandıklara konuluyor, değerlendirilemiyor. Biz bu eserlerin değerlendirilmesini istiyoruz. Bu eserlerin satılıp aile bütçesine katkı değer sağlaması gerektiğine inanıyorum. Bu manada da girişimlerimizi yaptık. İlk olarak bu el işlerinin satışlarının yapılabileceği satış merkezinin oluşturulması için çalışmalara başladık. İkinci olarak da internet üzerinden bu el becerilerinin satılmasını sağlayacağız. Şu anda internet çok yaygın. İnternet alt yapısını oluşturduk, şimdi ekonomik kısmını çözmeye çalışıyoruz. Bu sorunu da çözersek el becerilerini internetten satışa sunar hale getireceğiz. Geliri de el becerisinin sahiplerinin olacak. Halk Eğitime bağlı olarak 37 hoca görev yaptı. Hocalarımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'tan sonra söz alan AK Parti Milletvekili Adayı Ahmet Demircan, "Şehirler sadece betonlar ve binalardan ibaret değildir. Şehir onun içince yaşayan insanların ruhunu ve değerini yansıtmaktan ibarettir. Siz yaptığınız el emeği ve göz nuru eserler ile Samsun'un sanatına ve estetiğine bir bütünlük sağlayacak desteği verdiniz. Siz bu eserleri geliştirerek, aile ekonomisine katkı sağladığınız için büyük bir iş başardınız. Çalışmalarınızın devamını diliyorum" diye konuştu.

Yıldıray Çınar Kültür Merkezi'nde düzenlenen sergi 3 gün açık kalacak.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • İlkadım Belediyesi'nden 'Anneler Günü'ne Özel Sergi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0