GÜNDEM

İlk Kadın Federasyon Başkanı Bafralı Dilek Kiraz Oldu

 
 2659
İlk Kadın Federasyon BaşkanıBafralı Dilek Kiraz Oldu - Anadolu Samsun Dernekleri Federasyonunun (SAMDEF) İstanbul` da yapılan Olağan Genel Kurul toplantısında, Genel Başkanlığa Bafralı Av. Dilek Kiraz seçildi.
Bafra Haber

 |  - Anadolu Samsun Dernekleri Federasyonunun (SAMDEF) İstanbul` da yapılan Olağan Genel Kurul toplantısında, Genel Başkanlığa Bafralı Av. Dilek Kiraz seçildi.

İsmi siyasi kulislerde ve sosyal medyada MHP'den milletvekili adaylığı ile gündeme gelen Av. Dilek Kiraz'ın SAMDEF Genel Başkanlığı, milletvekilliği yolunda ilk adım mı yorumlarına sebep oldu. 


18 Temmuz 2014 tarihinde İstanbul Kartal` da yapılan Genel Kurul toplantısında oyların tamamını alan Av. Dilek Kiraz bu sonuçla İl Dernek Federasyonları arasında Türkiye`nin ilk kadın Genel Başkan oldu.

Seçim sonrası teşekkür konuşması için kürsüye gelen yeni Genel Başkan Av. Dilek Kiraz yaptığı konuşmada,

"  Bizi bu göreve layık gördüğünüz için şahsım ve Yönetim Kurulu arkadaşlarım adına sizlere teşekkür eder, en derin saygılarımı sunarım. Öncelikle eski Genel Başkan yeni Onursal Başkanımız Sn. Termeli İşadamı Erkan Zorlu`ya Samsunlunun bir ilki başarması için bana yapmış olduğu başkan adaylığı teklifi için ve federasyonun kurulması ve bugüne gelmesinde, verdiği emekler, yine konfederasyonun kurulmasında yaptığı öncülük ve çaba için ayrıca, şimdiye kadar Federasyonda görev yapmış, emeği geçmiş Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulu üyelerine ve dernek delegelerine katkıları için ayrı ayrı teşekkür ederim.
Görev ve sorumluluk bilinciyle ve sizlerin de desteği ile bu görevi en iyi şekilde yapmanın gayreti içinde olacağım. 
Doyduğumuz topraklar ne derece önemliyse, doğduğumuz topraklar da bizler için o derece önemlidir. Nerede olursak olalım doğduğumuz topraklardan kopmamız mümkün değildir.
Bu yüzden Federasyon ve üye derneklerimizle birlikte İstanbul` da Samsun` u yaşamaya ve yaşatmaya çalışacağız. Birlik ve beraberlik içinde olur kenetlenirsek Samsun` umuzu daha geniş kitlelere tanıtabiliriz. Biz, yalnız İstanbul değil tüm Türkiye, hatta tüm Dünya Samsun` un doğal güzelliklerini, yöresel lezzetlerini, manevi değerlerini tanısın bilsin istiyoruz. Federasyon olarak bu konuda etkin çalışmalar yapacağız. Bu yüzden hepimiz taşın altına elimizi koyup çalışmalı, Doğduğumuz topraklara vefa borcumuzu ödemeli, doyduğumuz toprakta da Samsun`un adını, Samsunlunun sesini tek ve bir olarak güçlü bir şekilde duyurmalıyız.
Hepinizin bu çıktığımız yolda bizleri yalnız bırakmayacağınıza güveniyor, katılım ve desteğiniz için şahsım ve Yönetim Kurulum adına tekrar teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum." dedi.

 SAMDEF Genel Başkanı seçilen Dilek Kiraz, 1972 yılında Samsun` un Bafra ilçesinde doğdu. ilk, orta ve lise tahsilini Bafra` da tamamladı. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. İstanbul barosuna kayıtlı olarak Serbest Avukatlık yapıyor. Aynı zamanda Kadıköy Bafralılar Kültür ve Yardımlaşma Derneğinde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Kartal Kızılay Şubesinde Kadın Kolları Başkanı olarak görev yapıyor. Orta derecede İngilizce ve İtalyanca biliyor.

Samdef Yönetim, Denetim, Disiplin ve Danışma Kurullarında yeralan diğer isimler şöyle; Ramazan Şensoy, Sami Kulaksızoğlu, Muzaffer Güler, Mehmet Selçuk, Erdal Kurt, Kenan Yılmaz, İsmail Kapan, Songül Özbay, Ergin Gümüşcü, Turgay Durgun, Mehmet Anakök, Metin Şenel, Mete Koca, Osman Arman, Hakan Acar, İbrahim Deniz, Mehmet Coşkun Karakaş, Tülay Varol Birlik, Müslüm Maral, Hüsnü Yeşilyurt, Cemal Atmaca, Ozan Hamarat, İsmail Türk, Hasan Candan, Şefik Özdemir, Musa Altun, Ahmet Sezgin, Müjdat Keçeli

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • İlk Kadın Federasyon Başkanı Bafralı Dilek Kiraz Oldu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0