GÜNDEM

İlçe Tarım`dan Güvenli Gıdaya Ödül

 
 171
İlçe Tarım`dan Güvenli Gıdaya Ödül - Bafra Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından "˜Güvenilir Gıda Projesi` kapsamında bir pastaneye ve 6 okul kantini işletmecisine Bafra Kaymakamı Halis Arslan`ın katılımıyla güvenilir gıda ödülü verildi.
Bafra Haber

 |  - Bafra Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından "˜Güvenilir Gıda Projesi` kapsamında bir pastaneye ve 6 okul kantini işletmecisine Bafra Kaymakamı Halis Arslan`ın katılımıyla güvenilir gıda ödülü verildi.

Balakçı Unlu Mamulleri önünde yapılan törene Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Garnizon Komutanı Kd. Binbaşı İlhan Güngör, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Güven,  AK Parti Bafra ilçe Başkanı Tuncay Yurduseven,Bafra ilçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın,  Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Hasan İrer, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar katıldı.

Törende  proje hakkında açıklama yapan  Bafra Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Sakine Şişman, "Güvenilir  Gıda Projesi kaymakamımız Halis Arslan başkanlığında, Bafra ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Bafra Belediyesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanlığı ve Bafra Ticaret ve Sanayi Odası, tarafından oluşturulan komisyon tarafından yürütülen bir projedir.

Projenin amacı Bafra ilçesinde bulunan gıda işletmelerinin teknik ve hijyenik şartlarının iyileştirilmesi konusunda farkındalığı arttırmak ve işletmelerin bu konuda teşvik edilmesini sağlamaktır.

En iyi denetçi tüketicinin kendisidir prensibinden yola çıkarak oluşturulan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Alo Gıda 174 hattı da gıda kontrol hizmetlerinin yürütülmesinde önemli bir rol oynamaktadır.  İlçemizde 2012-2015 yılları arasında 184 Ala Gıda ihbarı yapılmış olup işletmeler Gıda Kontrolörleri tarafından denetlenmiş ve gerekli görülenlere yasal işlemler yapılmıştır." dedi.

Bafra Kaymakamı Halis Arslan ise konuşmasında şunları söyledi:

Güvenilir Gıda Projesi, Bafra ilçemizde ilk defa uygulanmakta olup projenin amacı ilçemizde bulunan gıda işletmelerinin, gıda güvenliğinin temini, her türlü gıda maddesinin teknik ve hijyenik şekilde üretim, işleme muhafaza, depolama, tüketime sunulması aşamasında gıda ile ilgili Türk Gıda Mevzuatına uygun üretimin sağlanması ve bu konuda istenen koşullara uygun faaliyet gösteren işletmelerin belgelendirilerek halka duyurulması ile daha iyi koşullar oluşturmalarını ve sürdürülebilir kalite yönetimi sağlamalarını teşvik etmektedir.

Gıda işletmelerinde hijyenin sağlanmasında denetimler etkili olmakta, buun yanında işletmelerin ödüllendirilerek yarıştırılması da bu konuyu teşvik etmektedir. Güvenilir gıda projesi bu amaca yönelik uygulanan bir projedir.

Bu kapsamda "˜Güvenilir Gıda Ödülü Görev ve Çalışma Yönergesi` hazırlanmış ve kaymakamlık makamının 17. Şubat 2015 tarihli olurları ile yürürlüğe girmiştir. Güvenilir Gıda Beratı, gıd üretim yerleri ve toplu tüketim yerlerini kapsamaktadır.

Berat, farklı zamanlarda denetçiler tarafından denetlenen işyerlerinin denetimlerden olumlu sonuç alması ve denetim komisyonunda oy birliğine varması durumunda iş yerine verilecektir. Bu proje ile daha hijyenik, daha sağlıklı ve güvenilir gıda üretilip, satılacak, böylecek bu anlamda Bafra adından söz ettirir hala gelecektir.

Konuşmasının ardından Halis Arslan,  Hasan Balakçı`ya ödülünü takdim etti.  Halis Arslan`ın ardından sıralamaya giren kantin işletmecileri Suat Erhan, Mustafa Güneş, Hatçe Turguter, Yakup Elvan, Recep Koç, Hüseyin Kaya`ya ödülleri protokol tarafından verildi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • İlçe Tarım`dan Güvenli Gıdaya Ödül içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0