SAMSUN

İl Genel Meclisi, Afad'ın Kamyon Alımını Onayladı

 
 489
İl Genel Meclisi, Afad'ın Kamyon Alımını Onayladı - Samsun İl Genel Meclisi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne(AFAD) bağlı Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü'nün afet ve acil durum hizmetlerinde kullanılmak üzere 1 adet panelvan kamyonet satın alınmasına karar verdi
Bafra Haber

 |  - Samsun İl Genel Meclisi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne(AFAD) bağlı Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü'nün afet ve acil durum hizmetlerinde kullanılmak üzere 1 adet panelvan kamyonet satın alınmasına karar verdi

Samsun İl Genel Meclisi mart ayı ikinci birleşimi Meclis Başkanı Mustafa Karakurt başkanlığında gerçekleştirildi. İl Genel Meclisi, 03 Şubat 2014 tarihinde Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edilen, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne bağlı Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü'nün afet ve acil durum hizmetlerinde kullanılmak üzere 1 adet panelvan kamyonet satın alınabilmesi için söz konusu aracın 2014 yılı bütçesi 'T' cetveline işlenmesi hakkındaki komisyon raporunu görüştü.

Komisyon raporunu okuyan Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Mehmet Yıldırım, "237 sayılı Taşıt Kanunu'nun 10. maddesinin 2. fıkrasında yapılan değişiklikle 'İl Özel İdareleri, belediyeler ve bunların bağlı kuruluşları ile mahalli idare birlikleri kendi meclislerinin kararı ile taşıt edinirler' hükmüne istinaden, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne bağlı Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü'nce afet ve acil durum hizmetlerinde kullanılmak üzere 1 adet panelvan kamyonet satın alınabilmesi için söz konusu aracın 2014 yılı bütçesi 'T' cetveline işlenmesi komisyonumuzca uygun görülmüştür" dedi.

Daha sonra Yıldırım, İl Özel İdaresi İmar İnşaat Daire Başkanlığı'nın 2013 yılı bütçesinde Yakakent ilçesi Anadolu Lisesi onarımı için ayrılan 20 bin TL ödeneğin aynı işte kullanılmak üzere Yakakent ilçesi birliklere yardım tertibine aktarılmasının da komisyonca uygun olduğunu söyledi.

Meclisin diğer gündem maddesi olan ve Köylere Yönelik Hizmetler Komisyon raporunu okuyan Komisyon Başkan Vekili İsmail Kurt, Vezirköprü ilçesine bağlı Paşaköy ve Mahmatlı köyleri arasındaki mevcut stabilize bağlantı yoluna kontrol kesim numarası verilerek yol ağına alınmasının da komisyonca uygun görüldüğünü söyledi.

İl Genel Meclisi'ndeki gündem maddelerin okunmasının ardından Meclis Başkanı Mustafa Karakurt ve Meclis Divan Üyeleri İsmail Kurt ve Bayram Konuş, mecliste geçirdikleri günler için meclis üyelerinden helallik istediler. Meclis üyeleri de alkışlayarak haklarını helal ettiler.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • İl Genel Meclisi, Afad'ın Kamyon Alımını Onayladı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0