GÜNDEM

İkizpınar Suyuna Kavuştu

 
 1191
İkizpınar Suyuna Kavuştu - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesine bağlı İkizpınar Köyü`nde meydana gelen su sıkıntısı çözüme kavuşturuldu.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesine bağlı İkizpınar Köyü`nde meydana gelen su sıkıntısı çözüme kavuşturuldu.

İkizpınar Köyü sakinlerinden duyarlı bir vatandaş 1 haftadır sularımız kesik diyerek Bafra Haber`e şikayette bulundu. Şikayet sonrası yaptığımız araştırmada Bafra Su Arıtma Tesisinde meydana gelen büyük bir arıza nediyle suların kesildiği, yapılan onarım sonrası suların verildiği ancak şebekenin çok büyük olması nedeniyle zaman aldığı bilgisine ulaşıldı.

Su sıkıntısıyla ilgili  sorumlu vatandaş şikayetini şu şekilde dile getirdi:
Ben Bafra İkizpınar Mahallesinde oturuyorum.Yaklaşık 1 haftadır sularımız kesik. Bizde SASKİ`ye, 7/24 suyu akan mahallelerle aynı parayı ödüyoruz. Bayramda da sularımız yoktu. Ara ara su veriliyor. Sanırım bir kaç köy daha aynı durumda. Taşıma su ile değirmen dönmüyor maalesef.

İkizpınar Köyü Muhtarı Şaban Çalışkan ise su sıkıntısı ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:
İkizpınar`da 3-4 gündür suyumuz yok. Sular verildi ancak şu an için akmıyor. Öğle saatinden sonra suyun bize ulaşması planlanıyor. Büyük bir arızadan kaynaklı bu sıkıntı yaşandı. Arıza giderilmiş suuyun öğle saatlerinden sonra gelmesi planlanıyor.

SASKİ`DEN AÇIKLAMA:
SASKİ`den su kesintileri ile ilgili açıklama yapıldı. Su arıtma tesislerinde meydana gelen büyük bir arıza neticesiyle su sıkıntısı yaşadılar. Arızayı giderdik, suları verildi. Bizim arıtmamız saniyede 70 litre su veriyordu. Biz arızayı giderince arıtmamızın kapasitesi saniyede 110 litre oldu. Cumartesi günü suyu verdik, bugün akşam saatlerinde su hattı dolmuş olacak. Nebiyan şebekesinde 19 Mayıs ilçesi sınırları içerisinde bulunan 8 mahalle olmak üzere toplamda 52 hat var ve dolması çok zaman alıyor. İkizpınar`ın iki mahallesinin su sıkıntısı var, onun için de sondaj çalışması yapılıyor. Samsun`dan malzememiz geldi, ekiplerimiz bugün itibariyle çalışmalara başladı. En kısa sürede bu sıkıntıyıda çözeceğiz.  

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • İkizpınar Suyuna Kavuştu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 1
User defaultYorum Id: 106059
14 Kasım 2020
09:01
  • Yorum Id: 106059
  • 14 Kasım 2020
  • 09:01

İşite buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu