GÜNDEM

Hıdırellez Mahallesinde 6 Mayısta Hıdırellez Şenliği Yapılacak

 
 108
Hıdırellez Mahallesinde 6Mayısta Hıdırellez Şenliği Yapılacak - Bafra Kaymakamlığı tarafından organize edilen ve Bafra Akşam Sanat Halk Eğitim Merkezi koordinatörlüğünde 6 Mayıs Çarşamba günü Hıdırellez mahallesinde saat:11`de Hıdırellez şenlikleri yapılacak.
Bafra Haber

 |  - Bafra Kaymakamlığı tarafından organize edilen ve Bafra Akşam Sanat Halk Eğitim Merkezi koordinatörlüğünde 6 Mayıs Çarşamba günü Hıdırellez mahallesinde saat:11`de Hıdırellez şenlikleri yapılacak.

Yapılacak olan Hıdırellez şenlikleri konusunda açıklamalarda bulunan Kaymakam Halis Arslan; "Hıdırellez mahallesinde bu yıl 1. cisi düzenlenecek olan Hıdırellez şenliklerini büyük bir coşku ile hep birlikte kutlayacağız. Hıdırellez şenlikleri, Karadeniz`de çok önem verilerek kutlanan bir bahar bayramıdır. Hıdırellez`in Türk milletinin kültüründe var olduğunu belirterek, Bafra`da da bu geleneği asıl ismi olan Hıdırellez mahallesinde yaşatmak istedik. Anadolu`nun her yerinde kutlanan Hıdırellez şenlikleri, yeni bir bahara uyanmayı çağrıştırıyor ve böyle bir programda bizler de tüm halkımızla beraber 6 Mayıs`ta Hıdırellez mahallesinde kutlayacağız.

Yapılacak olan programda çeşitli yarışmalar, o güne öz olan gözleme, yumurta ve kestane dağıtımı yapılacak ve halk oyunları ekibi de oyunlarını oynayacaklardır.

6 Mayıs Çarşamba günü Hıdırellez mahallesinde yapılacak olan Hıdırellez şenliklerine tüm halkımız davetlidir. " dedi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Hıdırellez Mahallesinde 6 Mayısta Hıdırellez Şenliği Yapılacak içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0