SİYASET

Hdp'nin Bafra'daki Yükselişi

 
 3703
Hdp'nin Bafra'daki Yükselişi - Bafra Haber Özel- Haber Analiz / Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Selahattin Demirtaş ile oylarını artıran Halkların Demokratik Partisi (HDP), Bafra`da da oylarını artırdı.
Bafra Haber

 |  - Bafra Haber Özel- Haber Analiz / Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Selahattin Demirtaş ile oylarını artıran Halkların Demokratik Partisi (HDP), Bafra`da da oylarını artırdı.

2014 Yerel seçimlerinde Bafra`dan en fazla 146 oy alabilen HDP, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Demirtaş ile 1078 oy alarak oylarını bir önceki seçimlere oranla yüzde 738 artırmış oldu.

Kürt kökenli vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı Dededağı Mahallesi`ndeki geçerli oy kullanan 1755 seçmenden 90`ı HDP`ye oy verdi.

HDP`ye Bafra Kapalı Cezaevinden 33 oy çıkarken, Bakırpınar Mahallesi`nden de 39 oy çıktı.

Dededağı Mahallesi seçmeni Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu`na 117 oy verdi. Oysa bir önceki seçimlerde çatı partileri toplam 615 oy almıştı.

2014 Yerel Seçimlerinde CHP`YE 211 oy çıkaran Dededağı`nda, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sadece 92 oy çıktı.

Yerel seçimlerde AK Parti`ye 915 oy çıkaran Dededağı`nda Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise 1573 oy çıktı.


Bu sonuçlar, Dededağı`ndaki MHP ve Saadet Partisi seçmeninin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Recep Tayyip Erdoğan`a oy verdiğini, bir kısım CHP`linin de HDP adayı Selahattin Demirtaş`ı tercih ettiğini gösteriyor.

Türkiyelilik söylemi ve barışçıl mesajları ile büyük bir çıkış yapan HDP`nin ilk yerel seçimlerde nasıl bir sonuç alacağı merak konusu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Hdp'nin Bafra'daki Yükselişi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0