ULUSAL

Hayrünnisa Hanım'ın Çıkışının Arkasında Abdullah Gül Mü Var?

 
 665
Hayrünnisa Hanım'ın Çıkışının ArkasındaAbdullah Gül Mü Var? - Hayrünnisa Gül'ün kamuoyunu şaşkına çeviren çıkışını yorumlayan Hüseyin Yayman, "first lady"nın tepkisinin ardında Abdullah Gül'ün olup olmadığını sorguladı...
Bafra Haber

 |  - Hayrünnisa Gül'ün kamuoyunu şaşkına çeviren çıkışını yorumlayan Hüseyin Yayman, "first lady"nın tepkisinin ardında Abdullah Gül'ün olup olmadığını sorguladı...

Hayrünnisa Gül'ün Köşk'e veda resepsiyonuna damga vuran sözlerini yorumlayan Vatan gazetesi yazarı Hüseyin Yayman, "first lady"a ilginç eleştirilerde bulundu. Hayrünnisa Hanım'ın "intifada başlatacağım" diyerek şaşırttığı çıkışının ardında Abdullah Gül'ün olup olmadığını sorgulayan Hüseyin Yayman "olayda pek çok tuhaflık var" dedi.

BU ÇIKIŞ ŞIK OLMADI! YAZIK OLDU!

"Tek kelimeyle çok yazık oldu. Abdullah Bey böyle bir veda hak etmemişti. Mutedil tavrıyla bilinen, zor zamanlarda kritik görevler üstlenmiş bir siyasetçi için eşi üzerinden anılmayı sanırım tarih farklı kaydedecektir." diyen Yayman "Gül`ü ve Erdoğan`ı yakından izlemeye çalışan biri olarak olayı anlamaya çalışıyorum. Hayrünnisa Hanım'ın bu çıkışı şık olmadı." diye devam etti.

HAYRÜNNİSA GÜL'ÜN AMACI NE?

"Hayrünnisa Hanım`ın amacı ne?" sorusuna yanıt arayan Yayman "İnsana sorarlar "˜mesele nedir?` Hepimiz aynı toplumun içinde yaşıyoruz. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bu devletin en yüksek makamına çıkmış ve görevini tamamlamıştır. Bu devletin başka bir makamı yok ki onu da versin." diye yazdı.

9 MADDEDE HAYRÜNNİSA HANIM NEDEN HAKSIZ?

"Hayrünnisa Hanım neden haksız?" sorusuna da 9 madde halinde yanıt veren Yayman şöyle yazdı:

1. Turgut Bey kurduğu partiden dışlandığında Semra Özal böyle bir açıklama yapmamıştı.

2. Semra Sezer, eşi günah keçisi ilan edilip aforoz edildiğinde intifada kelimesini kullanmamıştı.

3. Hayrünnisa Hanım rol çalarak yaptığı bu açıklamayla başkasına değil, eşine kötülük yaptı.

4. Açıklamalar problemin ülkeyle ilgili ilksel/yönetsel/siyasal değil kişisel olduğunu gösterdi.

5. Keşke bu sözler son gün kızgınlığıyla değil çok daha önce söylenseydi.

6. First Lady, bu açıklamalarıyla Abdullah Bey`in siyasi geleceğini ipotek altına aldı.

7. Ülkede onca olay yaşanıp, onca insan hayatını kaybederken Hayrünnisa Hanım`ın kendileri hakkında söylenenlere kulak kabartması fazlasıyla kişisel bir alınganlık.

8. Bu görüşler A.Gül`ün değil, H.Gül Hanım`ın fikirlerdir diye düşünüyorum. Çünkü galiba Abdullah Bey Hayrünnisa Hanım konuşurken müdahale etmek istemiş. Ancak başaramamış.

9. Bütün bunlar Abdullah Gül Bey`in AKP`den kopacağını mı gösteriyor. Sanmam.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Hayrünnisa Hanım'ın Çıkışının Arkasında Abdullah Gül Mü Var? içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0