VEFAT

Hayriye Yılmaz`ı Kaybettik

 
 508
Hayriye Yılmaz`ı Kaybettik - Bafra`nın tanınmış emekli Öğretmenlerinden  Hayriye Yılmaz, İstanbul`da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.
Bafra Haber

 |  - Bafra`nın tanınmış emekli Öğretmenlerinden Hayriye Yılmaz, İstanbul`da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Cenaze Töreni için saat 10:00`da Atatürk Düşünceler Derneği önünde bir anma programı düzenlendi.

Programa Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin,Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Tufan Akçagöz, Atakum Cumhuriyet Halk  Partisi ilçe Başkanı Av. Cemil Deveci Bafra Cumhuriyet Partisi İlçe Başkanı Nihat Oktay, Atatürk Düşünceler Derneği Bafra Başkanı Fazilet Canıgül çok sayıda Siyasiparti temsilcileri ve sevenleri yanlız bırakmadı  

 Programda İlk önce Emekli Öğretmen Emekli Öğretmen Fatma Dursun Konuşmasında "Çok degerli konuklarımız Samsun`dan Bafra`dan bizlere telefonla ulaşan üzüntülerini paylaşan güzel insalar. Hayriye Yılmaz öğretmenimize bir ayrılık vedası için geldiniz, hoş geldiniz. Onun için dini tören köyünde yapılacaktır. Bizler kendimizce hoşçakal diyeceğiz. Bir ülkenin aydınları o ülkenin dağıdır, denizidir, ışığıdır. Hayriye Yılmaz öğretmenim, bizim için ve ülkesi için Dağdı, Denizdi, Işıktı. Öğretmenimiz, Sarıçevre köyünde doğdu.  Sevgi dolu Saygı dolu kalabalık  ailesinden aldığı paylaşımcı düşüncelerini çevresinede taşıdı. Eğitimini Bafra`da ve Samsun`da tamamladıktan sonra, aydınlatma savaşına Giresun Espiye Lisesinden başladı.  Ülkesine ve ülkesinin  geleceğine dair idealleri olan bir insandı. Mecliste kadının sesi olmak için millet vekilleri seçiminde aday oldu. Bafra`da ilk kadın adaydı. Bafra Belediyesi için Başkanlığa aday oldu. Buda bir ilkti. Bize ilkleri yaşatan  gelecek günlerin güzelliğine inanan ve bu inancını hiç yitirmeyen güçlü kadın. Taşın altına elini koymaktan öte gövdesini koyardı. Sevgili öğretmenim güzel anılar güzel değerler bıraktın. Sen bizim kıymetlimizdin.  Güzel insalar yetiştirdin, Baframızın aydınlık yüzü oldun. Dik duruşunla  güzel düşüncenle  Cumhuriyet nasıl olmalıyı hissettirdin. Seni hiç unutmuyacağız ruhun Şad olsun"dedi.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin İse "Bizlerde yıllarca abla kardeş gibi dosluklarımız oldu.  Çok değerli insandı. Konuştuğu çevreye sürekli pozitif enerji verebilen bir yapıdaydı.  Hani bir tabir vardır bazı insanların yürüyüşü,  duruşu,  hükümet gibi bir duruşu vardı. Ve biz kendisini gerçekten her zaman çok sevdik.  Allah Rahmet eylesin, Allah mekanını cennet eylesin. İnsanların nekadar yaşadığı önemli değil  nasıl yaşadığı önemli. Toplumuna  çevresine neler verdiği önemli.  Rahmetli Hayriye hoca hanım gerçekten  Türk Eğitim hayatına büyük katkılar sağladı.  Büyük faydalar sağladı. Yıllarca fedakarca hizmetler yaptı.  Sivil toplum hayatınada  katkı sağladı.  Gerek Atatürkçü Düşünce Derneği`nde gerek  siyasi hayatta  kendini ortaya koymuştur.  Fedakarlık yapmıştır. Bir bayan olarak her yerde var olması bizim için bir iftehar vesilesidir. Gerçekten bugün cok üzgünüz.  Bütün Eğitim camiasının CHP` nin ve  Bafra`lı hemşerilerimizin başı sağolsun diyorum. Sabırlar diliyorum. Başımız Sağolsun diyorum" dedi.

Samsun CHP İl Başkanı Av. Tufan Akçagöz Konuşmasında, "Bugün çok degerli bir Cumhuriyet öğretmenimi  ebediyete uğurlamak için geldik.  Acımız büyük. Acıları paylaştıkça azalır derler ama  Hayriye hocamızın bıraktığı acı pekte azalacak gibi gözükmüyor. Gerek öğretmenliğiyle gerek öğretmenlikten sonra  aldığı görevlerle Cumhuriyet öğretmenin nasıl  olması gerekiyorsa,  başından sonuna kadar nasıl  dim dik hayat sürdürülebilir,  onu gösterdi.   Mustafa Kemal Cumhuriyeti`nin  Atatürk Cumhuriyeti`nin güzel günlerinde mutlaka buluşacağız, sende bizi biyerlerden seyrediyor olacaksın.  Hepinize saygılar sunuyorum.  Acımız gerçekten büyük. Geride bıraktıkları için acı büyük. Fakat  bu baki kalan bir hukuk bir hoşsedaymış diyelim.  Öyle uğurlayalım  Hayriye Hocamızı . Hem onun yetiştirdiği öğrenciler adına hem  Atatürk düşünceler  dernegi adına hemde  CHP mensupları adına bütün haklarımı helal ediyorum.   Ve mutlaka onunda söylediği gibi bu ülkenin başı dik günlerinde hep beraber yine olacağız." dedi.

Daha sonra Hayriye Yılmaz`ın naşı Bafra Sarı Çevre Mahallesi`ndeki evine getirildi. Burada kılınan cenaze namazına müteakip Sarıçevre mezarlığına göz yaşları içerisinde, defnedildi.

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Hayriye Yılmaz`ı Kaybettik içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0