SAMSUN

Hayırseverden Eğitime Yüzde Yüz Destek

 
 94
Hayırseverden Eğitime Yüzde Yüz Destek - Belçika'da ikamet eden iş adamı Ahmet Ersoy, 'Eğitime Yüzde Yüz Destek' kampanyası kapsamında Samsun'un Terme ilçesinde Cumhuriyet Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'ne ek bina ve 24 derslikli ortaokul yaptıracak
Bafra Haber

 |  - Belçika'da ikamet eden iş adamı Ahmet Ersoy, 'Eğitime Yüzde Yüz Destek' kampanyası kapsamında Samsun'un Terme ilçesinde Cumhuriyet Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'ne ek bina ve 24 derslikli ortaokul yaptıracak

Hayırsever Ahmet Ersoy tarafından, Terme Cumhuriyet Mesleki Teknik Anadolu Lisesi bahçesine yapılacak ek bina ve 24 derslikli İmam Hatip Ortaokulu'nun protokol imzaları Samsun Valiliği'nde Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ve Ahmet Ersoy arasında atıldı. Ayrıca Terme Cumhuriyet Mesleki Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde bulunan bin metrekare arsayı da yapılacak olan İmam Hatip Ortaokulu'na bağışlayacak.

Protokolden önce bir açıklama yapan Vali İbrahim Şahin, Samsun'da hayırseverlerimizin bu anlamda yapmış oldukları çalışmalar her geçen gün artmakta. Bu da bizi sevindirmekte. Terme Cumhuriyet Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nin bir kısmına Ahmet bey kendi ismini vereceğimiz bir okul inşaatı yapacak. Anahtar teslimi olacak bu inşaat. 2015-2016 eğitim öğretim yılında bu binaları kullanacağız. 4 katlı olacak bu bina. Zemin kat, yemekhane ve en üst katında da 300 kişilik bir konferans salonu olacak. Bu projenin bitiminde de Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredilecek. Ben bu vesile ile Ahmet beye teşekkür ediyorum. İnşallah Samsunlu diğer hayırseverlerimize de Ahmet beyin davranışı örnek olur" dedi.

Projenin özel bir proje olacağını vurgulayan Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, "Terme İlçesi Fenk Mahallesi'nde mülkiyeti Maliye Hazinesine ait olan bir yerde hayırseverimiz böyle bir proje yapacak. Bu proje sadece buraya özgü bir proje olacak. Terme okullar bölgesi olarak bilinen bölgeye yapılacak. Okulumuza hayırseverimizin ismini vereceğiz. İnşallah burada yetişen çocuklarımız da hayırseverimizin isminin sonsuza kadar güzel işlerle anılmasına vesile olacaklar" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Eğitime Yüzde Yüz Destek kampanyası kapsamında hayırsever Ahmet Ersoy tarafından Terme ilçesinde yapılacak olan Terme Cumhuriyet Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Ek Bina ve Ahmet Ersoy İmam Hatip Ortaokulu protokolü imzaları atılarak hatıra fotoğrafı çektirildi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Hayırseverden Eğitime Yüzde Yüz Destek içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0