EĞİTİM

Hayat Boyu Öğrenme Planlaması Komisyon Toplantısı Yapıldı

 
 942
Hayat Boyu ÖğrenmePlanlaması Komisyon Toplantısı Yapıldı - Samsun`un Bafra ilçesinde İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü (HEM) tarafından "Hayat boyu öğrenme, halk eğitim planlama ve işbirliği" komisyon toplantısı gerçekleştirildi.
Bafra Haber

 |  - Samsun`un Bafra ilçesinde İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü (HEM) tarafından "Hayat boyu öğrenme, halk eğitim planlama ve işbirliği" komisyon toplantısı gerçekleştirildi.

Bafra Öğretmenevinde düzenlenen toplantıya Bafra Kaymakamı Halis Arslan, daire birim amirleri, lise dengi okulların müdürleri ve dernek başkanları katıldı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hamdi Yıldız, 2014 yılında açılan kurslar ve 2015 yılında yapılması planlanan projeler konusunda istatistik bilgiler verdi.

2014-2015 Öğretim yılı 1. Dönem sonu itibariyle 115 çeşitlilikte 376 kurs açılmış olup, 5239 kursiyer sayısına ulaşıldığını belirten HEM Müdürü Hamdi Yıldız, "2014-2015 Eğitim Öğretim yılında 200 çeşitlilikte 1000 kursta 15 bin kursiyer sayısına ulaşmayı hedefliyoruz." dedi.

HEM Müdürü Hamdi Yıldız 2015 yılı hedefleri ile ilgili olarak şunları açıkladı:
Tarıma yönelik kurs sayılarını artırmak. Tarım ve kırsal kalkınmayı destekleme projelerine destek vererek projelerin artırılması, kurslar ile tarım faaliyetlerinin bilinçlendirilmesi.

Meyve, sebze, fidan yetiştiriciliği, budama, Tarım makineleri bakım onarım kursları,
Turizm Fakültesinin açıldığı ilçemizde turizme yönelik kursların,
Sağlık kenti olan Samsunumuzda, ilçemizde sağlık sektörüne yönelik mesleki kurs planlamaları ve açılması,
Medikal OSB`nin ilçemizde açık istihdama yönelik kursların açılması.

İş Kur aracılığı ile istihdama yönelik kurslar açma, bu yönde ortaklar bulma, %25 konusunda bilgilendirme.

Bafra`da kurumlarla işbirliği halinde 103 kurs açıldı.  Bu kurumlar, İlçe Gençlik Merkezi, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Adalet Bakanlığı ( Denetimli Serbestlik, Kapalı ve Açık İnfaz Kurumları), İş-Kur, Orman İşletme Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü, Hizmet Vakfı, Yavuz Selim Vakfı`dır.

Mesleki kurslarımızda ve genel kurslarımızda anne sayısı tahmini %55`tir. Annelerin bu kurslarda bilinçlendirilmesi için usta öğretircilerimize yönelik seminer, konferans, eğitimlerin verilecektir.

Spor alanlarında açılacak kurs çeşitliliğinin artırılması hedeflenmiştir. Bunlar:  İlçemizde açılacak olan yarı olimpik yüzme havuzuna yönelik yüzme kursları açılması, Kişisel gelişim, sanatsal faaliyetler içeren kurs çeşitliliğimizin ve sayılarımızın artırılması, Resim, müzik, tiyatro, halk oyunlarıdır.

İlçemizdeki önemli problemlerden olan madde bağımlılığı ile mücadelede aile eğitimlerine farkındalık oluşturmak için panel, seminer, konferans, sergiler düzxenlenecektir.

Birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek amacı ile Gezi, kermes, sergi gibi sosyal faaliyetler düzenlenecektir.

Ayrıca değerler eğitimi olarak Evlilik öncesi eğitim ( Eşlerin eğitimi, Aile Eğitimi) düzenlenecektir.

Yaz etkinliklerine yönelik gençlerimizi ve çocuklarımızı eğlendirerek eğitme adına Osmanlıca, Arapça, İngilizce yabancı dil eğitimine yönelik kurs sayıları artırılacaktır.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Hayat Boyu Öğrenme Planlaması Komisyon Toplantısı Yapıldı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0