SAMSUN

Havza'da 18 Mart Şehitler Günü Etkinlikleri

 
 93
Havza'da 18 Mart Şehitler Günü Etkinlikleri - 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümü dolayısıyla Havza ilçesinde etkinlikler düzenlendi
Bafra Haber

 |  - 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümü dolayısıyla Havza ilçesinde etkinlikler düzenlendi

Etkinliklere ilk olarak şehitler için Kevser Camisi'nde kılınan sabah namazı ve ardından mevlid-i şerif okundu. Adeta bayram namazını andıran programa çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı. Namaz sonrası vatandaşlara çorba ve ardından dev semaverler de çay dağıtıldı.

Törenlere ise İlk Kıvılcım Şehitler Anıtı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Programa Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Havza Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Murat Özdemir, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Havza Emniyet Müdürü Cengiz Urgancı, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Harun Saat, gaziler, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümü programında günün anlam ve önemine ilişkin ilk konuşma Jandarma Teğmen Rüstem Yaşar tarafından yapıldıktan sonra Havza Muharip Gaziler Derneği Başkanı Harun Saat bir konuşma yaptı. Saat, "Bu vatan için toprağa düşmüş tüm şehitlerimizi saygı ile yad ediyoruz. Mehmetçik, Çanakkale'de Türk'ün gücünü imanı ve vatan sevgisi ile tüm dosta düşmana göstererek bir destan yazmıştır" dedi.

Buradaki törenin ardından Şehir Mezarlığı'na geçildi. Havza Müftüsü Lütfi Kocatürk tarafından dua okunduktan sonra protokol tarafından, duygusal anların yaşandığı şehitlerin mezarları üzerine birer karanfil bırakıldı. Havza Kaymakamı Alper Tanrıkulu ve Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Murat Özdemir, şehit yakınlarının ellerini öperek onlar ile yakından ilgilendiler.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Havza'da 18 Mart Şehitler Günü Etkinlikleri içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0