ULUSAL

Haşim Kılıç Asıl Bombayı Yarın Patlatacak

 
 524
Haşim Kılıç Asıl Bombayı Yarın Patlatacak - Anayasa Mahkemesi'nin yarın yapılacak 52'nci kuruluş yıldönümü töreninde başkan Haşim Kılıç'ın ne söyleyeceği merak konusu.
Bafra Haber

 |  - Anayasa Mahkemesi'nin yarın yapılacak 52'nci kuruluş yıldönümü töreninde başkan Haşim Kılıç'ın ne söyleyeceği merak konusu.

30 Mart yerel seçimleri sonrası BaşbakanErdoğan ile sık sık karşı karşıya gelen Anayasa Mahkemesi'nin 52'nci kuruluş yıldönümü töreni yarın Ankara'da yapılacak.

Gözler ise AYM'nin Başkanı Haşim Kılıç'ın törende yapacağı konuşmada. Kılıç'ın dün ve bugünkü tavrı ise yarın ki konuşmanın olay nitelikte olacağını sinyalini vermiş durumda.

Dün TBMM'de düzenlenen 23 Nisan Resepsiyonu'na katılmayarak 'gizli protesto' yürüten Haşim Kılıç, bugün Anıtkabir'e çıktı.Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Kılıç, Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkına ilişkin bir not yazdı.

AYM'NİN BÜYÜK KOZU ARTIK ELİNDE...TIKLAYIN

"Yüce Atatürk, temel hak ve özgürlüklerle insanlık onurunun koruyucusu olan Anayasa Mahkemesi kuruluşunun 52. yıldönümünde üyeleri ve raportörleri olarak huzurundayız. Anayasa Mahkemesi'nin, hayata geçirilen bireysel başvuru yolu sayesinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının özgürlük alanını genişleten anlayışı, devletin ve milletin bölünmez bütünlüğüne olan sarsılmaz inancı ve kararlılığıyla milletimizin güvencesi olmaya devam edeceğini yineliyoruz"

BU NOT NEDEN ÖNEMLİ?

Mansur Yavaş'ın seçim sonuçlarını 'bireysel başvuru' hakkını kullanarak AYM'nin gündemine taşıması sonrası Kılıç'ın AYM'ye bireysel başvuru hakkını öne çıkaran bir not yazmasının siyasi anlamı büyük.

Notta bireysel başvuru hakkını AYM tarafından korunacağı mesajını veren Kılıç, bir yönüyle de seçim sonuçlarına itirazın 'gündeme alınacağı' sinyalini verdi. 

YARIN NE DİYECEK?

Ankara kulisleri ise Haşim Kılıç'ın yarın yapacağı konuşmaya kilitlenmiş durumda. Adı 'Cemaat'in Cumhurbaşkanı adayı' olarak anılan Kılıç'ın yarın hem Başbakan Erdoğan'ın eleştirilerine yanıt vermesi hem de Köşk adaylığına ilişkin rengini belli etmesi bekleniyor.

Kulislerdeki bilgilere göre Haşim Kılıç'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığına sıcak bakmıyor. Yarın bu tartışmalara nokta koyması beklenen Kılıç'ın Erdoğan ve hükümet üyelerine ise sert bir yanıt vermesi muhtemel. 

ERDOĞAN TÖRENE GİDECEK Mİ?

Twitter ve HSYK kararının ardından, "Mahkemenin kararına saygı duymuyorum" diyen Başbakan Erdoğan'ın Yüce Divan salonunda yapılacak törene katılıp katılmayacağı merak konusu oldu.

Mahkemeye yönelik eleştirilerinin dozunu artıran Başbakan Erdoğan "Bu ülkenin milli bir kurumu, anayasal bir kurumu çıkıyor, kendi ülkesinin, milletinin, bireyin haklarını savunacağı yerde, uluslararası şirketlerin ne yazık ki ticari hukukunu savunuyor. Herkes konumunu bilecek, herkes sınırlarını bilecek. Siyaset yapmak isteyen cübbesini çıkarır siyaset yapar" ifadelerini kullanmıştı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise yarın törendeki yerini alacak.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Haşim Kılıç Asıl Bombayı Yarın Patlatacak içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0