GÜNDEM

Hasan Çakın Kütüphanesi Şiire Ve Ödüle Doydu

 
 128
Hasan Çakın Kütüphanesi Şiire Ve Ödüle Doydu - Bafra Kültür ve Sanat Etkinliklerini Destekleme Derneği`nin(KÜSADER)düzenlediği "100. Yılında 100 Kalemle Atatürk ve Çanakkale Şiirleri" Antolojisi ile bu antolojiye özgü açılan Çanakkale Şiirleri Yarışması`nda dereceye girip Mansiyon Ödülü kazanan şairler için Ödül Töreni yapıldı.
Bafra Haber

 |  - Bafra Kültür ve Sanat Etkinliklerini Destekleme Derneği`nin(KÜSADER)düzenlediği "100. Yılında 100 Kalemle Atatürk ve Çanakkale Şiirleri" Antolojisi ile bu antolojiye özgü açılan Çanakkale Şiirleri Yarışması`nda dereceye girip Mansiyon Ödülü kazanan şairler için Ödül Töreni yapıldı.

19 Mayıs 2015 Salı günü, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı`na denk gelen günde gerçekleşen etkinlik için Bafra Kent Meydanı`nda yapılan kutlamalar sırasında alana gelen konuk yazarları, Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve Komutanlar ile diğer Protokol üyeleri, "hoş geldiniz" dediler. Kaymakam Arslan özellikle Adana`dan gelen şair, yazar ve gazeteci Halise Tekbaş ile koyu bir sohbet edip, hemşerisi ile bir araya geldi.

Törene, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Hasan Çakın İlçe Kütüphanesi Müdürü Nihat Kaya, Bafra Balkan Türkleri Derneği Başkanı Memduh Aksu, Bafra Genç İşadamları Derneği(GİAD)Başkanı Yavuz Muratoğlu, İstanbul`dan söz yazarı, bestekar ve TV şiir ve müzik programları yapımcısı Vural Şahin, şair, TV program yapımcısı Mehmet Ali Demircan, Kibariye`nin okuduğu "Annem" şarkısının ve daha yüzlerce şarkının ünlü söz yazarı Ali Tekintüre, Samsun`dan bestekar ve kemençe üstadı Kemal Kosif, şair, bestekar, söz yazarı Nermin Eker, 19 Mayıs`tan şair Alaeddin Dursun ve eşi Havva Dursun, Samsun`dan bestekar, emekli öğretmen, ud ve akordeon üstadı İlkay Odabaş Eyüpoğlu, KÜSADER Başkanı, emekli eğitimci, şair ve yazar Gülseren Akdaş ve Sanat Danışmanı olan eşi Recep Akdaş, Küsader Başkan Yardımcısı, Azerbaycan, Bakü`ye giden yurt içi ve dışı şairler, yazarlar, öğretmenler, öğrenciler ve Bafralı şiir severler katıldı.

Sunuculuğunu şair Hakan Ertürk`ün yaptığı etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayıp 3 saat kadar sürdü. Konuk şairler şiirlerini seslendirdiler. Küsader Başkanı Gülseren Akdaş konuyla ilgili olarak şunları söyledi:"Çanakkale`nin 100. Yılı`nda 100 kalemle yola çıktık. Mehmet Ali Demircan ile sabahlara kadar antolji için çalıştık. Vural Şahin hocam başta olmak üzere ayrıca bu antolojide 11 kişilik bir Jüri vardı.

Kitabın bir ikinci özelliği ise Çanakkale Şiirleri Yarışması idi. İlk 3 dışında ayrıca 10 da Mansiyon Ödülü verdik. Eğer bir 100 yıl daha ömrümüz olsaydı ikinci bir kitabı da çıkartırdık ancak buna ömrümüz vefa etmez. Bu antoloji Antalya Sahil Yayınları`ndan, sn. Savaş Ünal, eşi Gonca hanımın fedakarlıklarıyla çıktı. Kendilerine teşekkürler. Onlar da bizlere, yayın ekibimize, jüriye teşekkür ettiler zaten sağ olsunlar. Belediye Başkanımız sn. Zihni Şahin beyden ikincisi öykü kitabı olacak bir antoloji için destek istesek bilmem ki verir mi acaba? Kendisi önceden öğretmendi ve bir dershanede müdürdü. Dershane ücretini ödeyemeyen öğrencileri sn. başkanımıza götürürdüm. Şimdi bizim de böyle bir desteğe ihtiyacımız var. Çok fazla da değil zaten, biz zaten kendi aramızda antolojinin katılım ücretini karşılıyoruz ancak etkinliklerde bunalıyoruz."

Daha sonra mikrofona gelen Bafra Hasan Çakın İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Nihat Kaya da konuk şair ve yazarlara hitap ederek hoş geldiniz dedi ve sanatla kültürün, şiirin önemine değindi.

Belediye Başkanı Zihni Şahin ise imkanları doğrultusunda sadece Küsader değil ilçedeki sanat ve kültür, TSD ve diğer derneklere de ellerinden geldiğince maddi ve manevi destek verdiklerini söyleyince konuk şair ve yazarlar alkışlarla karşılık verdiler.

Şiir yarışmasında birinciliği Ankara`dan şair Ali Altın kazandı ve plaketini mazereti nedeniyle Bafra`ya gelemediği için kendisini bu yarışmaya katılması yönünde teşvik eden yakın arkadaşı Ertuğrul Yılmaz aldı. Yılmaz ayrıca 1. gelen şiiri de seslendirdi. Ali Altın`ın plaketini ise GİAD Başkanı Yavuz Muratoğlu takdim etti. Ardından diğer derece alanlarla ilk 10`a girenler mansiyon olarak plaketlerini aldılar.

İşadamı ve Bafra Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Memduh Aksu`ya da KÜSADER`e bu güne dek yapmış olduğu katkılarından dolayı bir teşekkür plaketi verildi. Aksu`ya plaketini Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin takdim etti.

Etkinliğin en dikkat çekici özelliklerinden biri de Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin`in sahnede yaptığı konuşması sırasında Nihal Atsız`dan bir şiir okumasıydı ki bu şiirini özellikle de Azerbaycanlı şairler kuvvetlice alkışladılar.

Bunun yanı sıra, Samsun`dan gelen misafir sanatçılardan bestekar ve kemençe üstadı Kemal Kosif, bestekar, emekli öğretmen, ud ve akardeon sanatçısı İlkay Odabaş Eyüpoğlu, söz yazarı Fikret Dündar`ın sözlerini yazıp Kemal Kosif`in yaptığı bestelerle "Yaşa Varol Mustafa Paşa" adlı marşı seslendirdi ve alkış aldı.

Tören sonunda Bakü`ye gitmek üzere otobüse binen konuk yurt içi ve dışı şairler Bakü, Azerbaycan gibi ülkelere gitmek için Bafralı şairlerle vedalaştılar ki bu esnada duygu dolu anlar yaşandığı görüldü.

Etkinlik toplu fotoğraf çekimleriyle sona erdi.

Haber: Oktay Zerrin

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Hasan Çakın Kütüphanesi Şiire Ve Ödüle Doydu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0