SAMSUN

Halk Eğitim'den Ygs Ve Lys Hazırlık Kursu

 
 346
Halk Eğitim'den Ygs Ve Lys Hazırlık Kursu - Çarşamba Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından lise mezunlarına YGS ve LYS hazırlık kursu açılacak
Bafra Haber

 |  - Çarşamba Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından lise mezunlarına YGS ve LYS hazırlık kursu açılacak

Çarşamba Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından liseden mezun olmuş öğrencilere yönelik YGS ve LYS hazırlık kursu açılacak. Açılacak kursta öğrencilere verilecek dokümanlar Çarşamba Belediyesi tarafından karşılanılacak. Haftalık 18 saat olarak planlanan kursların öğretmenleri Çarşamba ilçesinin değişik liselerin seçilecek. Açılacak kurslarda sınıfların en fazla 20 kişilik olacağı öğrenildi.

Kurs hakkında konuşan Halk Eğitim Müdürü Enver Şahin, "Milli Eğitim Bakanlığımızın 'Destekleme ve Yetişime Kurslarına Yönergesi' kapsamında, müdürlüğümüzce bu öğretim yılında lise mezunlarına yönelik YGS ve LYS hazırlık kursları açılacaktır. Kurslarımız sayısal, sözel ve eşit ağırlık olarak planlanmıştır. Kurslara sadece lise mezunları katılabilecektir. Liseye devam eden öğrenciler, kendi okulları tarafından açılacak olan kurslara katılacaklardır. Merkezimizce açılacak olan YGS ve LYS kurslarına katılım tamamen ücretsiz olup, kurs dokümanları Çarşamba Belediyemiz tarafından temin edilecektir. Kurslarımıza başvurular 18 Eylül'e kadar şahsen Halk Eğitim Merkezimizce yapılacaktır" dedi.

Şahin, "Ekim ayının ilk haftasında başlayacak olan kurslarımız Cumartesi-Pazar günleri haftada 16 saat olarak yapılacak ve İlçemiz Hacı Yılmaz Yılmaz Ortaokulu kurs merkezi olarak kullanılacaktır. YGS ve LYS'e katılacak olan tüm lise mezunlarımızı bu kurslara kayıt için bekliyoruz. Şu ana kadar 95 kayıt başvurusunun oldu. İlçemizin değişik liselerinden en iyi öğretmenlerin görev yapacakları kurslarımızda sınıflar en fazla 20 kişilik gruplar halinde olacak" diye konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Halk Eğitim'den Ygs Ve Lys Hazırlık Kursu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0