GÜNDEM

Halis Arslan: Sizlerde Nerde Tarım Var Orda Ben Varım Diyeceksiniz

 
 81
Halis Arslan: Sizlerde Nerde TarımVar Orda Ben Varım Diyeceksiniz - Bafra Kaymakamı Halis Arslan, "Sizlerde nerde tarım var orda ben varım diyeceksiniz."  dedi.
Bafra Haber

 |  - Bafra Kaymakamı Halis Arslan, "Sizlerde nerde tarım var orda ben varım diyeceksiniz."  dedi.

Bafra Kaymakamı Halis Arslan Çetinkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Okul müdürü Turhan Civelek Kaymakam Halis Arslan`a genel bilgiler vererek bahçede ve sera içerisinde yapılan alan çalışmaları konusunda açıklamalarda bulundu. Açıklamalarının arasında; Çetinkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarım Teknolojileri Alanı Endüstriyel Sebze ve Meyve Yetiştiriciliği ile Süs Bitkileri ve Peyzaj Dallarında eğitim öğretim faaliyetlerimiz bulunmaktadır.  Okul27 dönüm arazi içerisinde 240 metre kare sera,  uygulama parselleri ve 300 elma ile 100 bodur kiraz fidanlarından oluşan telli terbiye sistemi meyve bahçesine sahiptir dedi.

Ziyarette bulunan Kaymakam Halis Arslan öğrencilere bir konuşma yaptı.

Halis Arslan konuşmasında şunları söyledi:

Disiplin olmadan hayatta başarı sağlayamazsınız. Bir yere kadar gelirsiniz ondan sonra tökezlersiniz. Onun için çok çalışmanız lazım. Sizlere bir örnek vermek istiyorum. Boş başak yani içi boş başak nasıl olur dik olur ama dolu başak ise eğik olur sizde onun için dolu başak olmalısınız. Okulunuz da verilen etüt saatlerinizi iyi değerlendirin ve çok iyi çalışın. Geleceğinizi kurtarmak için büyük gayret göstermelisiniz. Tarım hiçbir zaman önemini yitirmeyen bir sektördür. Dünyada bütün insanları besleyen, sanayi besleyen, turizmi besleyen tarımdır. Sizlerde nerde tarım var orda ben varım diyeceksiniz. Yakın zamanda organize sanayi bölgesinde sera OSB açılacak.  Buralarda yüzlerce binlerce sera göreceksiniz. O seraların içerisinde hem organik sebzeler yetişecek, hem de çiçekçilik yapılacak. Buradan Avrupa`ya Türkiye`nin değişik ülkelerine o seralardan sebze gönderilecek, çiçek gönderilecek.

Haber : Kaymakamlık Basın

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Halis Arslan: Sizlerde Nerde Tarım Var Orda Ben Varım Diyeceksiniz içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0