Tanıtım

Haftada Bir Güne 100 Bin Tl Şoku

 
 2179
Haftada Bir Güne 100 Bin Tl Şoku - Tanıtımdır "" Rümay Mistim Profesyonel Temizlik Şirketi, Bafralıları apartman, ev temizliği, işyeri temizliği gibi konularda cezai duruma düşmeleri hususunda uyardı.
Bafra Haber

 |  - Tanıtımdır "" Rümay Mistim Profesyonel Temizlik Şirketi, Bafralıları apartman, ev temizliği, işyeri temizliği gibi konularda cezai duruma düşmeleri hususunda uyardı.

Apartman Temizliği, Ev Temizliği, İşyeri Temizliği gibi konularda "Haftada bir gün ya da, Ayda bir gün "  temizlikçi alıp, bunu Sosyal Güvenlik Kurumu`na bildirmeyen ve primini de ödemeyenlere, geriye dönük 5 yıl için;

-80 bin 214 TL idari para cezası,
-5 bin TL sigorta primi,
-5 bin TL`de gecikme faizi ve cezası, gelebilecek olmasının "şok etkisi"   devam ediyor.

Evde, ayın her günü (tatiller hariç) temizlik işçisi çalıştıran ve sigortaya bildirimde bulunmayanlarda, bu cezanın 150 bin lirayı bulabilecek olması da "ayrı bir şok  yarattı.


 
Son çıkan torba yasa`da iş ve işçi güvenliği konularında önemli gelişmeler oldu. Bu gelişmelerden biri ise, ülkemizde temizlikçi olarak adlandırılan çalışan kesimin sigorta zorunluluğu oldu. Son yıllarda Türkiye`de meydana gelen işçi kazalarında 1882 kişi hayatını kaybetti. Bunların 52 tanesi temizlik işçisiydi. Konu hakkında gerekli düzenlemeler yapan hükümet torba yasa ile tüm temizlik işçilerinin de mesailerinde sigorta yapılmasını zorunlu kıldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Rümay Mistim "2014 yılında genel olarak ortalama 18.000 iş kazası meydana gelmiştir, bunların 3 bin kadarı temizlik sektörü ile alakalı ve maalesef hizmeti veren kişilerin ortalama %80 gibi bir kısmı da sigortasız ve kaçak çalıştırılmıştır. Torba yasa ile ev ve işyerlerinde hizmet görevi veren temizlik, bakıcılık, aşçılık gibi meslekleri icra eden kişilerin SGK ve Maliye gibi kurumlara bildirilerek Kurum Güvencesi altına alınması gerekiyor."  açıklamasında bulundu.

Yasa çıktıktan sonra yapılan denetimlerde sigortasız temizlik işçisi çalıştıran ev, apartman ve işyerlerine 130 bin lirayı bulan cezalar kesildi. Apartman temizliğinde sigortasız işçi çalıştıran yerlerde ise yöneticiye 6700 hanelere ise 5 bin lira cezai işlem uygulanmıştır. Cezai işlem uygulamasında daha çok temizlik işçilerinin yasal haklarının elinden alındığı için sigortasız çalışıyorum beyanı ile ihbarda bulunmasıyla gerçekleşmiştir. Temizlik işçilerinin haklarına sahip çıkmaları da hükümet tarafından isteniyor. Haklarını bilmeyen, önemsemeyen işçilerin ise yakınları ya da komşuları tarafından SGK` ya bildirimde bulunup haklarının verilmesini istiyor.

Rümay Mistim Sektör ve İş Güvenliği eğitimlerini almış personeli ile 2009 yılından bu güne kadar,  Apartman Temizliği, Ev Temizliği, İşyeri Temizliği, Sözleşmeli Temizlik Personeli, Okul ve Cami Temizliği, Cam Temizliği, Tadilat Sonrası Temizlik, İnşaat Temizliği ve Fabrika Temizliği gibi pek çok alanda hizmet vermiştir. Çözüm odaklı ve Müşteri Memnuniyeti açısından, her temizlik hizmetini vermek yerine müşterimize % 100 Memnuniyet sağlayacak uzman olduğumuz bu alanlarda Rümay MisTim ekibi olarak kısa zamanda büyük başarılara imza atmış bulunmaktayız.

İletişim bilgileriniz konusunda ve Rümay MisTim` in örnek çalışmalarını görmeniz açısından sizler için iletişim bilgilerini aktarıyoruz.

Telefon: 0545 322 91 09
Telefon: 0362 532 0 533
Örnek Çalışmalar ve Detaylı Bilgiler
http://www.bafrarehber.com/firmalar/rumay-mistim_453.html

Adres: İshaklı Mahallesi Gençlik Caddesi No:63

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Haftada Bir Güne 100 Bin Tl Şoku içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0