SAMSUN

Günlük Kiralık Dairelerde Pkk'lı Endişesi

 
 267
Günlük Kiralık Dairelerde Pkk'lı Endişesi - Samsun Emlakçılar Meslek Odası (SATEM) Başkanı Mevlüt Oral, "Otellerde kimlik tespiti yapıldığından dolayı günlük kiralık daireleri PKK'lılar tercih edebilir
Bafra Haber

 |  - Samsun Emlakçılar Meslek Odası (SATEM) Başkanı Mevlüt Oral, "Otellerde kimlik tespiti yapıldığından dolayı günlük kiralık daireleri PKK'lılar tercih edebilir

Benim bu konuda kaygılarım var" dedi.

Ülke genelinde olduğu kadar Samsun'da da hızla yaygınlaşan günlük kiralık dairelerle ilgili açıklamalarda bulunan Mevlüt Oral, dairelerle ilgili kaygılarının olduğunu söyledi. Başkan Oral, "Samsun Emlakçılar Odası Başkanı olarak günlük kiralık dairelere sadece gayri meşru olayların ve durumların yaşandığı bir mekan olarak bakmıyorum. PKK'lılar, otellerde kimlik tespiti yapıldığından dolayı yakalanmamak için bu daireleri tercih edebilir. Benim bu konuda çok büyük kaygılarım var" diye konuştu.

Dairenin geçici de olarak kullanılsa bile İl Emniyet Müdürlüğü'ne kimlik tespitinin yapılması gerektiğini söyleyen Oral, "Bir ev pansiyon olarak kullanılabilir ancak bu evi geçici olarak kullananların İl Emniyet Müdürlüğü'ne bildirimde bulunması gerekiyor. Tek günlüğüne ev kiralama işini yapanlar, kendilerini emlakçı veya gayrimenkul danışmanı olarak tanıtıyor ve vatandaşı kandırmaya çalışıyor. Bu durum emlakçılarımızı karalamaya yönelik gerçekleştirilen bir girişimdir. Bu konuda bizim odamıza kayıtlı olan hiç bir emlakçı arkadaşımız bu tarz bir olaya girmiyor ve sıcakta bakmıyor" şeklinde konuştu.

Vatandaşların bu konuda duyarlı olmasını isteyen SATEM Başkanı Oral şunları kaydetti: "İnsanlarımızın bu konuda çevresinde bu tarz evler varsa durumu vakit kaybetmeden 155 Polis İmdat hattına bildirsinler. Polis o zaman bu durumu araştıracaktır. Halkımız bu konuda lütfen duyarlı olsun. Böyle evler var ise hiç vakit geçirmeden polise bildirsinler. Ben bununla ilgili dairesini günlük olarak kiraya veren bir vatandaşla görüştüm. Kendisi bana vergi mükellefi olduğunu söyledi. Eğer durum böyleyse ben ilgili bakanlığı ve vergi dairesini göreve davet ediyorum. 'Vergi mükellefi olsun ne iş yaparsa yapsın' mantığı bizleri rahatsız ediyor."

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Günlük Kiralık Dairelerde Pkk'lı Endişesi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0