SAMSUN

Güney: "Türkiye'nin Önündeki En Önemli 3 Engeli Ak Parti Kaldırdı"

 
 120
Güney: "Türkiye'nin Önündeki En Önemli3 Engeli Ak Parti Kaldırdı" - AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Av
Bafra Haber

 |  - AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Av

Adem Güney, "AK Parti iktidarından önce Türkiye'nin ayağında koşmasına ve ilerlemesine engel 3 ağırlık vardı. Bunları AK Parti kaldırdı" dedi.

Seçim çalışmalarını sürdüren Adem Güney, Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen İl Başkanı Nejdet Güneysu, yönetim kurulu ve şube başkanlarına ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Memur-Sen İl Başkanı Nejdet Güneysu, "Art niyetli siyasetçiler istemiyoruz. Toplumun çıkarları için kavga edelim ama küsmeyen siyasetçilere ihtiyacımız var" diye konuştu.

Adem Güney ise, "Milletvekilleri alıngan olmamalı, kaşları çatık olmamalı, yüzü güleç, konuşan insanı dinlemeli, selamları cimri kullanmamalı, seçmenlerine yüksek ses tonu ile konuşmamalı, dedikodu değil proje üretmelidir. AK Parti iktidarından önce Türkiye'nin ayağında koşmasına ve ilerlemesine engel 3 tane prangası ve ağırlığı vardı. Türkiye'de hukuk üstün değildi, insan hakları ve özgürlükler kısıtlanmıştı. Yasaklar hakimdi. İnsanlar şiir okudu diye hapse tıkılıyordu. Başörtüsü taktı diye okuldan atılıyordu. İnsanlarımıza inançlarından ve fikirlerinden dolayı baskı yapılıyordu. Devlet ideolojik davranıyordu. Kısacası milletimiz çok bunalmıştı. Türkiye'nin ayağındaki ikinci pranga ise terör belasıydı. Ülkemizin maddi ve insan kaynaklarını yutuyordu. Ülkenin birlik ve beraberliğini tahrip ediyordu. Her gün şehit cenazeleri ile insanımızın sabrı zorlanıyordu. Ülkede moral ve heyecan kalmamış ve korku düzeni hakim olmuştu. Ülkemizin kalkınmasını ve huzurunu tahrip eden bu belalardan kurtulmak gerekiyordu. 3. ağırlık ise bürokrasiydi. İşler ağır yürüyordu. Hükümetler karar alamıyor, aldığı kararlar bir yerlerden dönüyor, vatandaş bir iş için onlarca kapıya gitmek zorunda bırakılıyordu. Bürokratik vesayet vardı. İşte AK Parti iktidara geldiğinde bu üç önemli soruna neşter attı. Türkiye'ye ağırlık teşkil eden bu üç prangadan kurtulmak için önemli adımlar attı. Sorunları çözmek, insanımızı rahat ettirmek için gece-gündüz çalıştı. Yasaklarla mücadele etti. İnsan hakları ve özgürlük alanını genişletici düzenlemeler yaptı. İnsanımızı güvende hissettirecek hukuki alt yapıyı oluşturdu. Anayasa ve yasalarda yaptığı değişiklikle insanımız daha özgür oldu. Daha fazla hakka sahip oldu. Başörtüsü sorunu bitti, fikir ve vicdan hürriyeti geldi. Kısacası insanımız fikrinden dolayı baskı görmemeye başladı. Terörü bitirmek için önemli adımlar attı. Risk alarak ülkemize bela olan terörü sonlandırmak için önemli düzenlemeler yapıldı. Terör bitme yoluna girmeye başladı. Silahlara veda ediliyor. Artık Türkiye enerjisini ve insan kaynaklarını bu uğurda harcamayacak. Türkiye'nin 3. ağırlığı olan bürokratik vesayetini de çözme konusunda irade beyan etti. Ancak bu beladan tam kurtulamadık. Bunun yolu da yeni anayasa yapmaktan geçiyor. Bürokraside millete hesap verebilmeli. Önemli kurumlarda milletin temsilcileri bulunmalı. Üst yöneticiler, bürokratlar hükümetle gelip hükümetle gitmeli. Bürokrat hükümetle gelip gideceğini bilirse vatandaşı memnun etmek için engel çıkamaz. Hükümetin programına uygun çalışır, hükümetin ve vatandaşın memnuniyetini gözetir, ne kadar memnun ederse o kadar görev başında kalır. Bu da uzun süre görevinin başında kalmasını sebep olur" şeklinde konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Güney: "Türkiye'nin Önündeki En Önemli 3 Engeli Ak Parti Kaldırdı" içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0