GÜNDEM

Güney Kazakistan Valiliği`nden Başkan Şahin`e Teşekkür Plaketi

 
 66
Güney Kazakistan Valiliği`ndenBaşkan Şahin`e Teşekkür Plaketi - Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev`in "Bir Amaç, Bir Hedef, Bir Gelecek" isimli programı kapsamında düzenlenen, Uluslararası Dünya Türklerinin şair ve yazarlarının katıldığı edebiyat ve kültür etkinlikleri programına; ilçemizi temsilen, Bafra Şiir Kulübü Başkanı şair Fatma Hatun Esen ile şair ve araştırmacı yazar İdris Anarat katıldı.
Bafra Haber

 |  - Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev`in "Bir Amaç, Bir Hedef, Bir Gelecek" isimli programı kapsamında düzenlenen, Uluslararası Dünya Türklerinin şair ve yazarlarının katıldığı edebiyat ve kültür etkinlikleri programına; ilçemizi temsilen, Bafra Şiir Kulübü Başkanı şair Fatma Hatun Esen ile şair ve araştırmacı yazar İdris Anarat katıldı.

11.12.2015 ile 15.12.2015 tarihleri arasında gerçekleşen program kapsamında geziler, resmi ziyaretler ve söyleşiler yapıldı.

 

Fatma Hatun Esen ve İdris Anarat gezi dönüşü Bafra Musıki Cemiyeti Başkanı Namık Anarat eşliğinde, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin`i makamında ziyaret etti.

 

Ziyaret hakkında bilgi veren ve izlenimlerini anlatan Esen ve Anarat, Bafra Belediyesi tarafından yetkililer için gönderilen tanıtıcı reklam ve plaketleri yetkililere teslim ettiklerini belirterek Güney Kazakistan Valiliği`nin Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin`e gönderdiği teşekkür plaketini ise Başkan Şahin`e teslim ederek selamları ilettiler.

 

Kazakistan gezisi izlenimlerinden bahseden Anarat ve Esen, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı`nın da (TİKA) çok önemli ve başarılı bir yol izlediği kanısında olduklarını ifade ettiler.

 

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ise Fatma Hatun Esen ve İdris Anarat`ın bu gezide Bafra`mızı ve ülkemizi temsil etmelerinden gurur duyduğunu, buna benzer her türlü organizasyonlara destek vermeyi sürdüreceklerini ifade ederek, "Bu tür etkinlikler; birbirimizi daha iyi tanımamızda ve yakınlaşmamızda, kültür bağlarımızın pekişmesinde önemli bir hadisedir. Başkan Namık Anarat beyi ve çalışmalarını takdire şayan buluyorum. Her zaman yanlarındayım." dedi.

 

Programa Bafra Musıki Cemiyeti Şiir Kulübü olarak Türkiye`yi temsilen Şair Fatma Hatun Esen ve Araştırmacı yazar Şair İdris Anarat`ın yanı sıra İstanbul Göl Yayınevi sahibi Şair-Yazar Mehmet Sabri Kılıç, Adana Oğuz Türkleri Yönetim Kurulu Üyesi Şair-Yazar Münevver Düver, Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Öğretim Üyesi Sevil Piriyeva, Ankara TRT Avaz Televizyonu spikeri Nergiz Davidova ve Eğitimci Ebru Yıldırım katıldı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Güney Kazakistan Valiliği`nden Başkan Şahin`e Teşekkür Plaketi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0