SAMSUN

Gülşen Olimpiyat'a Koşuyor

 
 193
Gülşen Olimpiyat'a Koşuyor - Samsun'un en genç milli atleti olan 20 yaşındaki Gülşen Kılınç, hedefinin 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılmak olduğunu söyledi
Bafra Haber

 |  - Samsun'un en genç milli atleti olan 20 yaşındaki Gülşen Kılınç, hedefinin 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılmak olduğunu söyledi

Katıldığı turnuvalarda kupa ve madalyalar kazanan Samsun'un en genç milli atleti 20 yaşındaki Gülşen Kılınç, 2020 yılında Tokyo'da yapılacak olan olimpiyatlara katılarak Türkiye'yi temsil etmek istediğini söyledi. 2008 yılında atletizme başlayan Kılınç, 7 yıl içerisinde 40 madalya ve 6 kupa kazanarak kırılması zor bir rekora imza attı.

2015 yılında Samsun'da yapılan 19 Mayıs Yarı Maratonu'nda ilk 10'a giren Kılınç, 3 gün sonra Giresun'da yapılan Uluslararası Maraton'da ikinci oldu. Ayrıca 20 Eylül 2015 tarihinde 10 ülkeden 900'e yakın sporcunun katıldığı 1. Uluslararası Mersin Maratonu'nda koşan genç atlet, 42 kilometre 195 metrelik parkuru tamamlayan ilk Türk kadın atlet olurken, kadınlarda beşinci olarak dereceye girdi.

"HEDEFİM 2020 TOKYO OLİMPİYATLARI'NA KATILMAK"

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi 2. sınıf öğrencisi olan Gülşen Kılınç, 2008 yılında atletizme başladığını belirtti. Kılınç, "2010 yılında yürüyüş branşını yapmaya başladım. 2015 yılında da yürüyüş branşını bırakıp maratona geçtim. Maratondaki ilk yarışımda da Samsun'daki 19 Mayıs Yarı Maratonu yarışmasında yabancı atletlerle birlikte ilk 10'a girdim. Ardından 3 gün sonra Giresun'da yapılan maraton koşusunda da 2. oldum. Geçen hafta Mersin'de yapılan Uluslararası maratonda 42 kilometre 195 metrelik parkurda yabancı atletler arasında ilk 5'e girmeyi başardım. Hedefim Tokyo'da yapılacak olan 2020 Olimpiyatları'na katılmak. Olimpiyatlarda ülkemizi temsil etmek istiyorum. Bu başarılarda Samsun tarihinde ilki gerçekleştirdim. 42 kilometrede koşan Türkiye'de ilk bayan atlet oldum. Emeği geçen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Güven Özyurt'a ve antrenörüm Sinan Vural'a çok teşekkür ederim" dedi.

VURAL: "OLİMPİYATLARA KATILACAĞININ SİNYALLERİNİ VERİYOR"

Öğrencisi ile gurur duyduğunu ifade eden antrenör Sinan Vural ise, "Gülşen, antrenmanlarda gösterdiği özverili çalışmasıyla olimpiyatlara katılacağının sinyallerini veriyor. Gülşen'e sponsor bulabilirsek sporcumuzun motivasyonu açısından daha iyi olur. Gülşen bu sene ilki yapılan Giresun Uluslararası Yarı Maratonu'nda 5 saniye farkla ikinci oldu. Samsun'da ilkleri başarıyor. Mersin'de yapılan Uluslararası Maraton'da yarıştı. Orada 42 kilometre 195 metrede koştu. Kızımız toplam yabancı atletlerde dahil 250 atletin arasında 5. oldu. Samsun tarihinde ilk defa 42 kilometre 195 metreyi bitiren ilk bayan atlet oldu" diye konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Gülşen Olimpiyat'a Koşuyor içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0