ULUSAL

Gülen Hedef Mi Gösterdi? Tahşiyecilerin Liderinden Suç Duyurusu

 
 966
Gülen Hedef Mi Gösterdi?Tahşiyecilerin Liderinden Suç Duyurusu - Nur cemaatinin Tahşiyeciler Grubu'nun lideri Mehmet Doğan, paralel yapının kendisine kumpas kurduğunu iddia etti.
Bafra Haber

 |  - Nur cemaatinin Tahşiyeciler Grubu'nun lideri Mehmet Doğan, paralel yapının kendisine kumpas kurduğunu iddia etti.

Nur hareketinin kolu Tahşiyecilerin lideri 66 yaşındaki Mehmet Doğan, haklarındaki ithamlarla iglili savcılığa suç duyurusunda bulundu.

GÜLEN HEDEF GÖSTERDİ İDDİASI

21 Ocak 2010'da emniyetin operasyon düzenlediği Tahşiyeciler için Fethullah Gülen`in 6 Nisan 2009"²da internet sitesine konulan bir konuşmada hedef gösterdiği iddia edilmişti. Yine Bugün Gazetesinde ve Samanyolu TV'nin Tek Türkiye adlı dizisinde Tahşiyeciler konu edilmişti.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Mehmet Doğan, son gelişmeler ışığındahaklarındaki ithamlarla ilgili suç duyurusunda bulundu. Sabah gazetesinin haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı`na yapılan suç duyurusunda, "Emniyet raporlarında ve devletin elindeki belgelerde açıkça görüleceği üzere paralel yapının hedef gösterdiği kişiler o zamana kadar asayişi ihlal edecek bir tek hadiseye dahi karışmamıştı. Çevrelerinde güzel ahlaklı olarak bilinen kişiler, bir gecede terörist ilan edildi. Dehşetli bir komplo ve senaryo hayata geçirildi. Biz yalnızca hakkın tecelli etmesini istiyor, suç duyurusunda bulunuyoruz" denildi.

SÜREÇ NASIL GELİŞTİ?

Fethullah Gülen'in 6 Nisan 2009 tarihinde internet sitesine konulan bir konuşması Mehmet Doğan için 17 ay süren tutukluluğun işaret fişeği olduğu iddia edildi. Gülen, Türkiye'de kirli emelleri olan şer güçleri anlattığı konuşmasında "Tahşiye" kelimesini kullandı.

Gülen "Biz Nurlara haşiye yapıyoruz dedirtirler. Adlarına da Tahşiyeciler derler. Sonra da Kalaşnikoflar verirler ellerine, iki yerde bir şey yapınca bunlar. Demek ki imkân bulunca bunlar da silahlanabiliyor" dedi.

Mahkemede, "66 yaşındayım ve gözümde yüzde doksan oranında görme kaybı var. Ayrıca MS hastasıyım başkasının yardımı olmadan hareket dahi edemem. Şimdiye kadar örgüt kurmadım da 66 yaşından sonra mı örgüt kuracağım" diye savunma yapan Doğan, 17 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildi. Mehmet Doğan Özel Yetkili Mahkemeler kaldırılmadan önce İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyordu. 

DİNLER ARASI DİYALOĞA KARŞI

Doğu'da Molla Muhammed olarak anılan Mehmet Doğan, Fethullah Gülen'in çeşitli fikirlerine karşı çıkışı ile bilinen bir emekli imam. Doğan, özellikle dinler arası diyalog olarak adlandırılan uluslararası projelere muhalefetiyle tanınıyor.

TAHŞİYECİLERİN  SAVUNMASI

Tahşiyeci cemaatinin bu süreçteki savunması da dikkat çekiciydi. Liderlerinin yargılandığı duruşmalar için yaptıkları savunmada cemaate göre sohbet evinde bulunan el bombalarının üzerinden polislerin parmak izi çıktı. İki hukuk profesörü bombaların bulunduğu aramaların hukuksuz olduğunu rapor etti ve aramalardan elde edilen delillerin ceza muhakemesinde kullanılamayacağını kaydetti. Raporda Prof. Dr. Adem Sözüer ve Doç. Dr. Mahmut Koca'nun imzası var. Raporda, grubun dini ve siyasi söylemlerinin tehlikeli olduğu ve gelecekte bir terör örgütü olabilecekleri tahminine dayalı olarak kişilerin yargılanmasının ifade ve örgütlenme özgürlüğünün ihlali anlamına geldiği belirtildi. Mehmet Doğan 17 ay sonra tahliye olsa da hakkındaki yargılama halen devam ediyor.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Gülen Hedef Mi Gösterdi? Tahşiyecilerin Liderinden Suç Duyurusu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0