ULUSAL

Gözler, 'Kabine Revizyonu`na Çevrildi

 
 852
Gözler, 'Kabine Revizyonu`na Çevrildi - AK Parti'nin yeni genel başkan adayı Ahmet Davutoğlu`nun, kongrede seçilmesinin ardından kuracağı kabinede yer alacak isimler de konuşulmaya başlandı.
Bafra Haber

 |  - AK Parti'nin yeni genel başkan adayı Ahmet Davutoğlu`nun, kongrede seçilmesinin ardından kuracağı kabinede yer alacak isimler de konuşulmaya başlandı.

Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti`nin kurucularından Burhan Kuzu`nun ismi Adalet Bakanlığı veya Başbakan Yardımcılığı için geçerken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile Başbakan Erdoğan`ın Siyasi Başdanışmanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan`ın Başbakan Yardımcısı olabileceği belirtiliyor. Davutoğlu'dan boşalacak Dışişleri Bakanlığı için ise AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun adı geçiyor.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın Türkiye Cumhuriyeti`nin 12. Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından gözler 27 Ağustos`ta yapılacak olan AK Parti kongresi sonrasında kurulacak hükümete çevrildi.

AK Parti`nin kurucularından ve 12 yıldır Anayasa Komisyonu Başkanlığı görevini yürüten, Meclis Başkanlığı seçimlerinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tavsiyesi üzerine adaylıktan vazgeçen Burhan Kuzu`nun, kulislerde, Başbakan Yardımcılığı veya Adalet Bakanlığına getirileceği konuşuluyor. 17-25 Aralık operasyonlarında paralel yapıya karşı dik duruşuyla Başbakan Erdoğan`ın yanında yer alan ve yaptığı açıklamalarla dikkat çeken, 3 dönem kuralına takılan Kuzu`nun kabineye girmesine AK Parti grubu da destek veriyor. 

TÜRKER BEKTAŞ
ANKARA

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Gözler, 'Kabine Revizyonu`na Çevrildi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0