GÜNDEM

Görme Engellilerden Şehitleri Anma Gecesi

 
 539
Görme Engellilerden Şehitleri Anma Gecesi - Oktay ZERRİN- Bafra Haber Bafra Görme Engelliler Derneği "2015 Şehiteri Anma ve Birlik, Beraberlik" gecesi düzenledi.
Bafra Haber

 |  - Oktay ZERRİN- Bafra Haber Bafra Görme Engelliler Derneği "2015 Şehiteri Anma ve Birlik, Beraberlik" gecesi düzenledi.

Programı, Tuğçe ve Köksal ikilisi sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`mızın okunmasıyla başlayan etkinlikte; Bafra Görme Engelliler Derneği Başkan Yardımcısı Naim Okay yaptığı konuşmada; geceye ilçe dışında olan Kaymakama rağmen Bafra`n hiç bir protokolun katılmamasından duydukları üzüntüyü dile getirerek şöyle dedi:

"Yaklaşık bir aydır, kıymetli üyemiz Nagehan Dursun`un ortaya koyduğu güzel bir çalışmayla ve arkadaşlarımızın da destekleriyle, bir aydır böyle güzel bir programa hazırlandılar. Dolayısıyla; bu güzide programın, birlik ve beraberliği vurgulandığı, şehitlerimizin rahmetle anıldığı programda katılımın çok az olması bizi üzdü. Bütün siyasi partilere, bütün halka duyurulmasına rağmen, katılımın çok az olmasını aslında esefle kınıyoruz.

Gecemizin duyuru haberi Bafra Haber`de yayınlandı ve birçok kurum ve kuruluşun davet edilmesine rağmen katılımın çok az olması; bu kadar bu geceye emek veren, aylardır hazırlanan arkadaşlarımızın emeklerinin çok fazla yankı bulmadığını, önemsenmediğini gösterdi.

Aslında Ankara`da yaşanan ve çok sayıda şehit, ölü ve yaralının olduğu o acı günü de bugün burada vurgusunu yapıyoruz. Daha fazla katılımın olmasını beklerdik. Bu ve de buna benzer yapılan programlarda; bu tür ilgisizlik, göze çarpan acı ve eksik bir tarafımız.

Umuyorum ki; bundan sonraki programlarda, halkımızın daha duyarlı olup; bu tür programlara daha çok destek vermelerini bekliyoruz. Çünkü; gözleri görmediği halde, bin bir emekle; yaklaşık bir aydır, geceli- gündüzlü bu program için hazırlandı arkadaşlarımız.Bu emeğin yansımasını halkımızda duyarlılık olarak görmek isterdik; göremedik ve üzüldük.

Ayrıca Bafra Haber ve Basın olarak bizlere destek vermenize de çok teşekkürler."

Bafra Görme Engelliler Derneği Başkanı Ömer Ergül ise"Bu katılım beklediğimizden çok az oldu. Oysa, biz bu gecede şehitlerimizin önemine vurgu yapmak istemiştik. Ben bu duruma çok üzüldüm. Çoğunluk geceye destek vermedi. Bu konuda daha fazla bir şey de diyemeyeğim. Sağolun"dedi.

Şehitleri Anma Gecesi`ne, Bafra Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Saadet Var, Bafra Görme Engelliler Derneği Başkanı Ömer Ergül, Bşk. Yrd. Naim Okay, dernek yönetimi ve aileleri,çocukları ve halkımız katıldı.

Bafra Kaymakamı Halis Arslan ilçe dışında olması nedeniyle programa bir kutlama mesajı gönderdi ve mesajı okundu.

Programın akışı ise şöyle:

"Gidiyorum Anam Şehit Oldum Ben"adlı şiiriyle Hasan Satılmış, "Eledim Eledim"adlı türküsüyle Elif Kocabaş"Şu Kışlanın Kapısı"adlı türküsü ve bağlamasıyla Fatih Uyanık"Bir Çocuğun Şehit Babasına Mektubu"ile İrem Uyanık"Şehitlerimize Mektup"ile Nagihan Dursun"Şehit Kaşını Çatma Anne"adlı şiirle Ahmet Can Yamanoğlu ve Hiranur adlı minikler"Şehit Olursam Ağlama Anne"adlı yazıyla Fatih Uyanık ve"Kara Harp Okulu"Marşı ile Ayşegül Kurt izleyicilere duygusal anlar yaşattılar ve bol alkışla onore ve tebrik edildiler.

Ayrıca programın sonunda sahnede; İstiklal Marşı`mızı tüm görev alan üyelerin birlikte okumaları geceye apayrı bir renk ve anlam kattı.

Daha sonra kürsüye davet edilen şehit annesi ve Bafra Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Saadet var şöyle dedi:

"B en bir şehit annesi olarak protokolu ve Bafra halkını kınıyorum. Hiç bir tanesi yok. Bu gecede kimseyi göremiyoruz. Bir şehit annesi olarak çok üzgünüm.

Birlik ve beraberlik içinde olup bu programı herkesin izlemesini isterdim. Her gün şehit veriyoruz. Olayları biliyorsunuz. Ankara`da şehitlerimiz, yaralılar var. Bu ortam çok kötü. Nereye gidiyoruz, bilmiyorum.

Devletimizin, Hükümet`in buna bir dur demesi lazım ama maalesef hiç bir hareket göremiyoruz. Dilerim ki birlik, beraberlik olsun. Türkiye`miz güzel, düşmanlık yok olsun ama artık Bakanlığın, milletvekillerinin buna dur demesi gerekiyor. Her gün dur demek için aynı şeyi yapıyoruz. Televizyonu açıyoruz şehit, tv açıyoruz gazi. Bu bizi yürekten vuruyor.

Biz evletlarımızı yetiştiriyoruz. Nasıl veriyor analar, babalar; nasıl bakıyor? Ne dereceye getiriliyor. Çocuklarımız yetim kalıyor. Annelerimiz evlatlık alıyor. Eşler eşssiz kalıyor bayanlar. Nereye kadar ? Yeter artık her gün şehit.

Bu programı düzenlediğiniz için hepinize teşekkür ediyorum."

 

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Görme Engellilerden Şehitleri Anma Gecesi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0