GÜNDEM

Görme Engelliler Dernek Başkanı`ndan Ahşap Sanatçılığı

 
 122
Görme Engelliler DernekBaşkanı`ndan Ahşap Sanatçılığı - Oktay ZERRİN- Bafra Haber/ Bafra Görme Engelliler Derneği Başkanı Ömer Ergül el sanatlarını yaşatmaya çalışıyor.
Bafra Haber

 |  - Oktay ZERRİN- Bafra Haber/ Bafra Görme Engelliler Derneği Başkanı Ömer Ergül el sanatlarını yaşatmaya çalışıyor.

Bu amaçla Ergül, evinin alt kısmındaki çalışma atölyesinde, ahşap el sanatları eserlerini ustalıkla üretmeye çalışıyor. 

Ömer Ergül konuyla ilgili şunları söyledi: "Yaklaşık 30 yıl marangoz yanında çalıştım. Ustam, işadamı Memduh Aksu sayesinde bir şeyler öğrenmeye çalıştım. Oğlum da Memduh beyle çalıştılar. Ben bu işe merak sardım.

Bu işi yapmak zevkli ancak biraz sabır istiyor. Biraz da insanın zamanını alıyor. Mesela bazen bir parçayı 10 defa yapıştırsanız bile 10 defasında da tutmayabiliyor. O yüzden insan bu işte sabretmeyi öğreniyor.

Günümüz gençleri gerçi bilgisayar devrindeyiz ve sanal alemindeyiz ama gençlerimize bu işi yapmalarını  tavsiye ediyorum. Ben ahşap evle bir ay uğraştım ve halen de evle işim sürüyor. Işıklandırma gibi bazı eksik kalmış işlerim var.Bafra`da pek bu işi yapan yok.

İleride bunlar ilgili mercilere bir proje olarak sunmayı da düşünüyoruz. Allah insanlara akıl fikir vermiş. Aklın yanında hayal gücü de olması gerekir insanda. Bu yaptığım bir kültür hizmetidir. İnsanlığa kalıcı bir eser bırakmak güzeldir.

En güzel yatırım insana olan yatırmdır. Ben bu işi 10 yıldır sabırla yapıyorum. Görmemek demek hiçbir şey yapamadığımız demek değildir.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Görme Engelliler Dernek Başkanı`ndan Ahşap Sanatçılığı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0