GÜNDEM

Görme Engelliler Derneği Şehitleri Anacak

 
 383
Görme Engelliler Derneği Şehitleri Anacak - Oktay ZERRİN/Bafra Haber Bafra Görme Engelliler Derneği 10 Ekim akşamı, Bafra Belediye Kültür Merkezinde şehitlerimizi anıp terörü protesto edecek.
Bafra Haber

 |  - Oktay ZERRİN/Bafra Haber Bafra Görme Engelliler Derneği 10 Ekim akşamı, Bafra Belediye Kültür Merkezinde şehitlerimizi anıp terörü protesto edecek.

Konuyla ilgili olarak dernek yönetim kurulu üyesi Hasan Satılmış, dernek başkanı aracılığyla bir açıklamada bulundu. Açıklama şöyle:

"Bafra Görme Engelliler Derneği son zamanlarda, Milletimizin birlik ve beraberliğini hedef alan hain terör saldırılarını lanetlemek ve şehitlerimizi anmak amacıyla bir program düzenliyor. Konuyla ilgili olarak bafra görme engelliler derneği başkanı ömer Ergül şu açıklamalarda bulundu:"Bildiğiniz gibi son zamanlarda artan terör olayları hepimizi derinden üzmüştür. Bu terör olaylarına karşı milletçe verilecek en güzel cevap; birlik ruhu içerisinde, ortak akılla, aklı selime dayalı olarak teröre, terör örgütlerine, terörü besleyen ve yönlendiren kirli odaklara karşı yekvücut olduğumuzu göstermektir. 

Bizler de bu bilinçle, engellisiyle, engelsiziyle, yaşlısıyla, genciyle, hep birlikte kan ve şiddetten beslenen terör saldırılarına karşı tek ses, tek yürek olduğumuzu göstermek ve bu güne kadar aziz vatanımız uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi anmak için yönetim kurulu arkadaşlarımla beraber Bafra Belediye Kültür Merkezinde 10 Ekim 2015 Cumartesi günü, saat 20.00`da bir program düzenleme kararı aldık.

 Bu programı, dernek olarak değil de daha çok Türkiye Cumhuriyeti`nin bir vatandaşı olarak düzenleyeceğimizin altını özellikle çizmek istiyorum. Çünkü; güçlü Türkiye hedefi, her dönemde küresel güçleri ve onların yerli işbirlikçilerini rahatsız etmiştir. Bu rahatsızlık, terör eylemleri, provokasyon faaliyetleri ve sosyo-kültürel alana yönelik çatışma/kutuplaşma arayışları olarak tezahür ettirilmiştir. Terör örgütünün tek hedefi; bölgesinde huzuru, demokratik kültürü, kardeşlik ve birlik iklimiyle öne çıkan Türkiye`nin yolunu kesmek, güçlü ve büyük Türkiye yolculuğunu sona erdirmektir. Gün; büyük Türkiyenin önünü kesmek, milletimizin moralini bozmak, kardeşlik hukukunu bitirmek için saldırılar yapan terör örgütlerine, terör örgütlerine silah dahil lojistik destek veren yabancı güçlere, eli kanlı terör örgütlerinin reklamını yapan medya ve sivil toplum kuruluşlarına karşı birlik olma, ortak hareket etme ve kararlı mücadele verme günüdür. Gün,"bir insanın ölümü bütün insanlığın ölümüdür"anlayışına sahip olanların, teröre karşı topyekun el ele, omuz omuza olma günüdür.

 Gün; şehitlerimizi, gazilerimizi, ailelerini ve tüm terör mağdurlarını yalnız bırakmama günüdür. Gün; ülkemize destek verme günüdür. Terörizm millet olarak hepimizin ortak sorunudur. Bu noktada; soğukkanlı değerlendirme, ortak akıl ve feraseti hakim kılmak suretiyle, millet olarak birlik ve kardeşlik içerisinde, ülkemize ve geleceğimize yönelik oyunları bozma tutumumuzu kararlılıkla devam ettirmemiz gerekir. Ülkemizde gerçekleştirilen terör saldırısıyla ölümle tanışanlar; bizim gençlerimiz, bizim insanımızdır. Millet olarak, acımız, yasımız ve teröre karşı tavrımız ortaktır. Acılarımızı yarıştırmayacağız, acılarımızı paylaşacağız, yasımızı birlikte tutacağız. Türkiye, milleti ve devletiyle acıları ortaklaştırma, kardeşlik ve birlik potasında birlikte yaşama tavrını ortaya koyacaktır. Çanakkale ruhunu bir kez daha tescilleyerek, ülkemizde gerçekleştirilen terör saldırısı ve ölen insanlarımız üzerinden toplumsal gerginlik, ötekileştirme, çatışma ve kutuplaştırma söylemlerinin milletimizce boşa çıkarılacağına yürekten inanıyoruz. Bunun için, ben tüm vatandaşlarımızın mutlaka ve mutlaka bu programa katılmalarını önemle rıca ediyorum. Gelin o akşam hep birlikte hiçbir gücün bizi asla bölemeyeceğini yüksek bir sesle haykıralım.

 Ayrıca, ülkemizin çeşitli şehirlerinde yaşanan ve milletimizi derinden sarsan eli kanlı terör örgütünün saldırılarını; birkez daha şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Çatışmaların sona ermesini ümit  ediyor, şehitlerimize Allahtan rahmet, milletimize baş sağlığı, hala yaralılarımız varsa onlara da acil şifalar diliyor, tüm şehitlerimizin ruhu  şadolsun diyor, tüm milletimize sevgi, saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum"

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Görme Engelliler Derneği Şehitleri Anacak içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0