SAMSUN

Göksel: "Muhalefet 'Ak İcraatlar'ı Okumalı"

 
 92
Göksel: "Muhalefet 'Ak İcraatlar'ı Okumalı" - AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, 13 yıllık AK Parti iktidarında Samsun'a ayrılan tarımsal destek ödemelerinin 9 kat arttığını ifade ederek, muhalefetin tarımla ilgili eleştirilerinin gerçeği yansıtmadığını belirtti
Bafra Haber

 |  - AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, 13 yıllık AK Parti iktidarında Samsun'a ayrılan tarımsal destek ödemelerinin 9 kat arttığını ifade ederek, muhalefetin tarımla ilgili eleştirilerinin gerçeği yansıtmadığını belirtti

Başkan Göksel muhalefeti, AK İraatlar'ı okumaya davet etti. Göksel, 7 Haziran seçimleri öncesi muhalefetin ortaya attığı iddialara cevap verdiği açıklamasında, herhangi bir mantıklı projesi bulunmayan muhalefetin oy devşirmek için vatandaşları yanıltmaya çalıştığını söyledi.

13 YILDA SAMSUN'A 164,4 MİLYON TL PRİM DESTEĞİ

13 yılda Samsun'da 164,4 Milyon TL prim desteği verdiklerini belirten Göksel, "Bakın rakamlarla izah edelim. Samsun'da çiftçilerimize toplam 74,2 milyon TL mazot desteği verdik. Toplam 69,4 milyon TL gübre desteği, 1,1 milyon TL toprak analiz desteği ödedik. Bu sayede; gübre ve mazot fiyatlarındaki artıştan üreticimizin olumsuz etkilenmesini önledik. Bununla yetinmedik; prim ödemelerinin kapsamını genişlettik. Prim desteği verilen ürün sayısını 4'ten 17'ye çıkardık, üretimi katladık. Havza bazlı destek modelini başlattık, üretimi planlayıp desteği ürünün en uygun yetiştiği bölgelerde ödemeye başladık" dedi.

"MUHALEFETİN ELEŞTİRİLERİNİN İÇİ BOŞ"

Muhalefetin yaptığı eleştirilerin içinin boş olduğunu belirten Göksel, 2002 yılında Samsun'a verilen prim desteği 808 bin TL iken, 2014 yılında bu miktarı 24,2 milyon TL'ye yükselttik. 13 yılda Samsun'a toplam 164,4 milyon TL prim desteği verdik. Ortadaki rakamlar bu şekilde iken, muhalefetin tarımla ilgili içi boş eleştirilerini anlamak mümkün değil. Dile kolay, 2003-2015 yılları arasında Samsunlu çiftçilerimize toplam 1,2 milyar TL nakit destek sağlandı. Tarımla ilgili rakamlar bunlar. Söylediklerine kendileri de inanmıyor ama malum seçim var ve her zeminsiz iddiayı rahatlıkla ortaya atabiliyorlar" şeklinde konuştu.

"MUHALEFET AK İCRAATLAR'I OKUMALI!"

Tarımla ilgili rakamların bunlarla sınırlı olmadığını kaydeden Başkan Göksel, muhalefeti 'AK İcraatlar' kitapçığını okumaya davet ederek, "AK İcraatlar kitapçığını en çok okuması gerekenler bizim müzmin muhalefet temsilcileri. 13 yıldır muhalefetteler ancak okuma öğrenme alışkanlıkları da gelişmedi. Alsınlar AK İcraatları okusunlar. Bu sayede en azından eleştirdikleri konularda rakamsal bilgilere hakim olur ve eleştirilerini buna göre şekillendirirler. Böylece, üzerinde fikir dahi yürütemedikleri konularda bilgi sahibi olurlar" diye konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Göksel: "Muhalefet 'Ak İcraatlar'ı Okumalı" içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0