GÜNDEM

Göksel Başar: Türkiye`nin İlk Medikal Osb`si Bafra Kurulacak

 
 2539
Göksel Başar: Türkiye`nin İlkMedikal Osb`si Bafra Kurulacak - Yalçın Köse- Bafra Haber / Bafra Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar, "Bu işten daha geriye dönüş yoktur. Türkiye`nin ilk Medical OSB`si Bafra`dadır."     dedi.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse- Bafra Haber / Bafra Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar, "Bu işten daha geriye dönüş yoktur. Türkiye`nin ilk Medical OSB`si Bafra`dadır."     dedi.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Bakanlığı Türkiye Tıbbi Cihaz ve Kozmetik Ürünler Başkan Yardımcısı Dr. Ali Sahit Septioğlu ve heyeti Bafra`ya yapılacak olan Türkiye`nin ilk Medikal OSB`si için  inceleme yaptı.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Tıbbi Cihaz ve Kozmetik Ürünler Başkan Yardımcısı Dr. Ali Sahit Septioğlu ve heyeti, Bafra Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar ve Samsun Mediküm Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Turan Özfurat ile yatırımcı üyeler eşliğinde inceleme gezisi yaptı.

Bafra Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirdikleri toplantıda karşılıklı fikir alış verişi gerçekleştirilirken, Göksel Başar ve yatırımcılar Bafra`nın Medical OSB`deki öneminden bahsettiler.

Toplantı sonrası açıklama yapan Türkiye Tıbbi Cihaz ve Kozmetik Ürünler Başkan Yardımcısı Dr. Ali Sahit Septioğlu, "Sağlık Bakanlığı ilaç ve tıbbi cihaz kurumu olarak mevzuatları düzenleyen bununla ilgili regülasyonları yapan bir kurumuz. Yani aktif olarak bu sürecin ilk noktasında biz varız. Ben Samsun`da daha önceki toplantıda da söyledim, ulusal bir yapılanmaya gidin, biz sizi ulusal bir yapılanmanın temsilcisi olarak kabul edelim ve tüm çalışmalarımıza da dahil edelim. Samsun tıbbi cihaz alanında tüm Türkiye`yi kendi kabuğu altındaki büyüklüğe ve yetkinliğe sahip."   dedi.

Göksel Başar ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: Bafra Organize Sanayi Bölgesi(OSB) ikinci etabı, Medikal OSB olarak onaylanmıştır. Bundan geriye dönüş yoktur. Sağlık Bakanlığı yetkilileri, Sağlık Müdürümüz ve yatırımcılarımız buradalar. Bu işin koordinasyonunda bundan sonraki aşamalarında neler olacak Sağlık Bakanlığı bu konuda yardımcı olup diğer bakanlıklarla koordinasyon kurulacak.  Bu işten daha geriye dönüş yoktur. Türkiye`nin ilk Medicak OSB`si Bafra`dadır. ÇED raporumuzda geldikten sonra bir basamak daha yol alacağız. Çok fazla yol aldık ama merdivenin bi kaç basamağı daha var. Bu konuda tereddüt dahi yoktur yani Türkiye`nin ilk Medical OSB`si burada kurulacaktır. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Göksel Başar: Türkiye`nin İlk Medikal Osb`si Bafra Kurulacak içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0