SAMSUN

Göksel: "Ak Parti 'Yaşanacak Bir Türkiye'yi Çoktan İnşa Etti"

 
 111
Göksel: "Ak Parti 'YaşanacakBir Türkiye'yi Çoktan İnşa Etti" - AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, "Yaşanacak bir Türkiye'yi inşa etme yolunda kararlı ve hızlı adımlar atan, Türkiye'yi 2023 hedeflerine taşımak için koşar adım ilerleyen bir iktidarın karşısına; 'Yaşanacak bir Türkiye için' sloganı ile çıkabiliyorlar
Bafra Haber

 |  - AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, "Yaşanacak bir Türkiye'yi inşa etme yolunda kararlı ve hızlı adımlar atan, Türkiye'yi 2023 hedeflerine taşımak için koşar adım ilerleyen bir iktidarın karşısına; 'Yaşanacak bir Türkiye için' sloganı ile çıkabiliyorlar

Gerçekten çok ilginç bir durum bu" dedi.

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Samsun'a yapılan eğitim yatırımları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ruhen ve bedenen iyi yetişmiş nesiller yetiştirme hedefiyle eğitim alanında ilklere imza attıklarını ifade eden Başkan Göksel, "Eğitime yapılan yatırımları geleceğimizin teminatı olarak değerlendirip öğrenci ve öğretmenlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak üzere tedbirler aldık" diye konuştu.

"ONLAR KONUŞACAK, YİNE BİZ YAPACAĞIZ"

Hemen her konuda olduğu gibi AK Parti'nin eğitim alanındaki yatırımlarının da muhalefet tarafından zeminsizce eleştirildiğini belirten Başkan Göksel, "Sadece konuşuyorlar. Konuştukları konu üzerinde bırakın fikir yürütmeyi rakamsal tahmin yapabilecek durumda dahi değiller. Cumhuriyet tarihinin en başarılı siyasi hareketini ve onun bağrından çıkmış hükümetleri sırf eleştirmek için eleştiriyorlar. Öyle ki; yaşanacak bir Türkiye'yi inşa etme yolunda kararlı ve hızlı adımlar atan, Türkiye'yi 2023 hedeflerine taşımak için koşar adım ilerleyen bir iktidarın karşısına; 'Yaşanacak bir Türkiye için' sloganı ile çıkabiliyorlar. Gerçekten çok ilginç bir durum bu. Ancak biz ne diyoruz; 'Onlar Konuşur, AK Parti Yapar.' Nitekim yine aynısı olacak ve onlar konuştukları ve bol keseden üfürdükleri vaatleriyle kalacaklar. Yine ne yapacaksa AK Parti yapacak ve hesabını da sadece ve sadece millete verecek. Biz bu inançla çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

"GELİN BİZ YAPTIKLARIMIZI ANLATALIM"

Muhalefetin, 'cek, cak'tan öteye geçemeyecek uçuk vaatlerine milletin gülüp geçtiğini söyleyen Başkan Göksel, "Her seçim döneminde bunları yaşamaya alıştık. Bu aziz millet ne vaatler duydu geçmişte. Neleri vaat ettiler. Hepsini hatırlıyoruz. Ancak AK Parti olarak biz yaptıklarımızla milletin karşısındayız. Ve diyoruz ki; onlar konuşmaya devam etsin, gelin biz yaptıklarımızı anlatalım" ifadelerini kullandı.

EĞİTİME SAĞLANAN DESTEKLER

AK Parti'nin eğitim alanındaki yatırımlarının her geçen gün artarak devam ettiğini ve edeceğini belirten Başkan Göksel; yeni binaların yapımının yanında, mevcut binalarda yürütülen yenileştirme çalışmalarıyla Samsun'daki okullardaki fiziki ortamı eğitim öğretime daha uygun hale getirdiklerini belirterek, FATİH Projesi ile eğitimde teknolojiden üst düzeyde yararlanma hedefinin gerçekleştirildiğini kaydetti.

KALABALIK DERSLİKLER TARİH OLDU

Eğitimde kaliteyi artırmak amacıyla Samsun'a 3 bin 456 yeni derslik inşa ettiklerine vurgu yapan Başkan Göksel, öğrencilerin daha rahat şartlarda öğrenim görebilmesi için eğitimin her kademesinde derslik başına düşen öğrenci sayısını da düşürdüklerini söyledi.

ÇOK SAYIDA YENİ ÖĞRETMEN İSTİHDAMI

Okullaşma oranının artmasıyla ortaya çıkan öğretmen ihtiyacını gidermek için her kademede çok sayıda yeni öğretmen istihdam ettiklerini belirten Göksel, "Samsun'da görev yapan öğretmen sayısını son 13 yılda 11 bin 040'tan 17 bin 817'ye çıkardık" açıklamasında bulundu.

Başkan Göksel şunları kaydetti: "2003 yılında uygulamaya koyduğumuz Ücretsiz Ders Kitabı projesiyle öğrenciler için kitap bulma derdine, veliler için kitap alma çilesine son verdik. Çocuklarımız artık sınıflarına girdiklerinde kitaplarını sıralarının üstünde buluyorlar. 2003-2015 yılları arasında Samsun'daki öğrencilerimize 57,6 Milyon TL maliyetle 34,3 Milyon ders kitabını ücretsiz olarak dağıttık. Okul öncesi eğitimi yaygınlaştırdık. Okul öncesi eğitimin kapsamını genişleterek 3 ila 5 yaş arasında okullaşma oranını yüzde 6.1'den yüzde 67.7'ye yükselttik."

EĞİTİME SAĞLANAN DESTEKLER

Göksel şu bilgileri verdi: "Çocuklarımızın okula gitmesinin önündeki bütün engelleri kaldırdık. Ailelerin yükünü hafifletmek için ciddi bir irade ortaya koyduk. İlk ve ortaöğretimdeki öğrencilerin eğitimine destek olmak amacıyla şartlı eğitim yardımını başlattık. 2003 yılından bu yana annelerinin hesabına kız öğrenci başına ayda 60 TL, erkek öğrenci başına ayda 50 TL yatırıyoruz. 2003 yılında başlattığımız ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu'ndan karşılanan şartlı eğitim yardımıyla Samsun'da her yıl ortalama 23 bin 300 öğrenciye destek veriyoruz. 2003-2015 yılları arasında eğitimde ileri teknolojiyi yakalamak için Samsun'daki okullara; 19 bin 146 adet bilgisayar gönderdik. 952 sınıfa ADSL bağlantısı sağladık. 138 uydu bağlantısı yaptık. Toplam 453 BT sınıfı kurduk. Fatih Projesi kapsamında Samsun'daki okullarımıza; 1.748 akıllı tahta, 72 çok fonksiyonlu yazıcı, 72 doküman kamera, 16.385 tablet bilgisayar gönderdik."

Türkiye'nin her yöresinde olduğu gibi Samsun'da eğitim kalitesini yükseltmek adına çok sayıda proje hayata geçirdiklerinin altını çizen Başkan Göksel, bu sayede de binlerce öğrenciye ve velilerine doğrudan ve dolaylı katkı sağladıklarını sözlerine ekledi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Göksel: "Ak Parti 'Yaşanacak Bir Türkiye'yi Çoktan İnşa Etti" içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0