SAMSUN

Geri Dönüşümden Tatil Çıktı

 
 82
Geri Dönüşümden Tatil Çıktı - Samsun'da, İlkadım Belediyesi tarafından ilkokullar arasında düzenlenen "Geri Dönüşümle 5 Yıldızlı Tatile" isimli resim yarışmasında ilk 5'e girenler tatille ödüllendirilecek
Bafra Haber

 |  - Samsun'da, İlkadım Belediyesi tarafından ilkokullar arasında düzenlenen "Geri Dönüşümle 5 Yıldızlı Tatile" isimli resim yarışmasında ilk 5'e girenler tatille ödüllendirilecek

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Geri Dönüşümle 5 Yıldızlı Tatile" isimli yarışma hakkında bilgi verdi. İlkadım Belediyesi Acem Tekkesi'nde düzenlenen bilgilendirme toplantısına Samsun'da görev yapan basın mensupları katıldı. Yarışma hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan Tok, "Yarışmamız geri dönüşüm faaliyetlerimizin içinde yer alan eğitimlerimiz çerçevesinde düzenlenmiştir. 'Atık Abi ile Eğlenceli Deney' eğitimlerinin devamı olarak düşünülmüştür. Bu proje ile geri dönüşüm ve çevre konusunda yaptığımız eğitimlerin ilkokul 1., 2., 3. ve 4. sınıf öğrencilerimiz tarafından ne kadar anlaşıldığını ölçmeyi amaçlamaktayız" dedi.

Resim yarışmasının konusunun 'Geri Dönüşüm ve Çevre' olduğuna dikkat çeken Başkan Tok, "Yarışmaya İlkadım ilçesi sınırları içindeki tüm ilkokullardan katılım bekliyoruz. Eserler değerlendirme kurulu tarafından değerlendirilecek. Değerlendirme kurulu üyelerimiz ise, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Ayşe Kuleyin, OMÜ Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sadık Şener, Adnan Ölmez Ortaokulu Resim Öğretmeni Neslihan Çetin, Derecik Ortaokulu Resim Öğretmeni Meryem Çavga Akkaya ve İlkadım Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Köksal Sarıcaoğlu'dur. Ödül olarak 5 adet 5 yıldızlı tatil verilecektir. Değerlendirmede 5 adet kazanan olacak fakat derecelendirme yapmayacağız. Her sınıf kategorisinden 1 adet kazanan eser ve eserlerin tümü değerlendirildiğinde 1 adet daha kazanan eser seçilecek. Tatil için belirli bir yer belirlemek yerine tatil çeki verilecek. Hak eden çocuklar anne ve babası ile istediği tatili seçebilecek. Bu yarışma geri dönüşüm konusunda yetkili firmamız olan hayat geri dönüşümün tarafından desteklenmektedir. Bu ödüller kazananlar tarafından devredilemez ve paraya çevrilemez olacaktır. Projenin eser teslimi için son tarihimiz 29 Mayıs 2015 Cuma günüdür. Ödüle hak kazanan eserler 5 Haziran Çevre Günü etkinliklerimizde açıklanacaktır" diye konuştu.

Yarışmadaki amaçlarının çevre bilinci olduğunu belirten Başkan Tok, "Atıklarımızın geri dönüşüm noktasındaki çalışmalarımız önemlidir. Bu atıklar toplandığı zaman biz belediye olarak çok büyük tasarrufu sağlamış oluyoruz. Örneğin, günde 10 kamyon atık toplandığı zaman 3 kamyon tasarruf oluyor" şeklinde konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Geri Dönüşümden Tatil Çıktı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0