SAMSUN

Genç'ten 'Ulaşım' Değerlendirmesi

 
 230
Genç'ten 'Ulaşım' Değerlendirmesi - Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Hükümetimiz Samsun hızlı tren hattını programına aldı
Bafra Haber

 |  - Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Hükümetimiz Samsun hızlı tren hattını programına aldı

Hızlı trenin olması demek Samsun'a Anadolu'dan daha çok insanın gelmesi demek. Dolayısıyla bu insanların da şehir içinde ulaşım ihtiyaçları olacaktır" dedi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Canik Kent Konseyi Peyzaj, İmar ve Trafik Çalışma Grubu'nun koordinesinde Samsun'da hizmet veren minibüsçüler, dolmuşçular, taksiciler, kamyoncular ve servis derneklerinin temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Canik Belediyesi'nde düzenlenen kahvaltıya Başkan Genç'in yanı sıra Canik Kent Konseyi Genel Sekreteri Reşat Kılınçarslan, Peyzaj, İmar ve Trafik Çalışma Grubu Başkanı Sedat Kır ve Samsun'daki dolmuş hattı derneklerinin temsilcileri katıldı. Samsun'daki ulaşım sorunlarının da konuşulduğu buluşmada, Başkan Genç, "Samsun'u öncü şehir yapmak istiyorsak ulaşım sorunlarını mutlaka çözmeliyiz" dedi.

"ULAŞIM VE İLETİŞİM ÇAĞINDA YAŞIYORUZ"

Dolmuşçuları dinleyen ve Samsun'un ulaşım sorunlarını bildiklerini ifade eden Başkan Genç, "Samsun'da ilçeler arası ulaşımda büyük problemler yaşandığı bir gerçek. Şehrimizin ulaşım problemi çözülmediği takdirde şehrin uluslararası bir şehir olması mümkün değildir. İlde esnafımız, ilçelerde taşımacılarımız huzursuz. Bu huzursuzluğu gidermek biz yöneticilerin en önemli görevlerinin başında geliyor. Huzur ve kalkınma paralel yürümelidir. Ulaşım ve iletişim çağında yaşıyoruz. Daha hızlı ve güvenilir ulaşım, kalkınmada ve refahta zaman yarışını kazanmak ve rakiplerini geride bırakmak anlamına gelir. Samsun'un ulaşımının sağlıklı olması demek, ekonomide bölge lideri olmak, ihracatta Anadolu'nun iç kısımlarına, Karadeniz'in karşı kıyılarına ulaşmak demektir" diye konuştu.

"ULAŞIM SORUNLARINI ÇÖZMELİYİZ"

Samsun'un eskiden tarihi ticari yolların üzerinde, uluslararası bir şehir olduğuna işaret eden Genç, "Bugün yerelde dahi ulaşımda büyük problemler yaşıyoruz. Çağa ayak uydurmamız ve şehrimizi çağın gerekli ulaşım ağlarıyla beslememiz gerekiyor. Biz Samsun'a hızlı yolcu treninden önce hızlı yük treninin mutlaka gelmesi gerektiğini yıllardır söylüyoruz. Hükümetimiz de Samsun hızlı tren hattını programına aldı. Hızlı trenin olması demek Samsun'a Anadolu'dan daha çok insanın gelmesi demek. Dolayısıyla bu insanların da şehir içinde ulaşım ihtiyaçları olacaktır. Bu da dolmuşçu esnafımızın işlerinin artması anlamına geliyor. Samsun'u öncü şehir yapmak istiyorsak ulaşım sorunlarını mutlaka çözmeliyiz. Samsun'un iki mavisi olan deniz ve hava ulaşımını doğru ve etkili kullanarak rakiplerimizin önüne geçebiliriz" şeklinde konuştu.

BAŞKAN GENÇ'E TEŞEKKÜR

Canik Kent Konseyi Peyzaj, İmar ve Trafik Çalışma Grubu Başkanı Sedat Kır da Samsun'un ulaşım konusunda yaşadığı problemleri dile getirerek, ulaşım konusunda duyarlı olan Başkan Osman Genç'e konuya hassas yaklaşımından dolayı teşekkür etti. Kahvaltının ardından Samsun'da ulaşım hizmeti veren derneklerin temsilcileri ise ulaşım ile ilgili gerçekleştirilebilir projeler konusunda görüş ve önerilerde bulundu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Genç'ten 'Ulaşım' Değerlendirmesi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0