GÜNDEM

Gençlik Merkezinde Hıdırellez

 
 263
Gençlik Merkezinde Hıdırellez - Yalçın Köse- Bafra Haber / Bafra Belediyesi ve Bafra Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen 6 Mayıs Hıdırellez Etkinlikleri programı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç`ın katılımı ile gerçekleşti.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse- Bafra Haber / Bafra Belediyesi ve Bafra Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen 6 Mayıs Hıdırellez Etkinlikleri programı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç`ın katılımı ile gerçekleşti.

Bafra Gençlik Merkezi bahçesinde yapılan program saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.

Programın sunuculuğunu Bafra Belediyesi Basın biriminden Ragıp Maden başarılı bir şekilde gerçekleştirdi.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin konuşmasında,``Hıdırellez Türk toplumunda bir dini veya milli bayram gibi kendiliğinden kutlanan bir bahar bayramıdır. O bakımdan hepinizin bahar bayramını kutlarım. Bugün Bafra`nın ne kadar mesire alanı varsa hepsi dolu gezip görebilirsiniz. Bütün insanlarımız organize ile değil tamamen kendi imkanlarıyla bu günü iyi bir şekilde kutlamakta ve değerlendirmektedir. Zorlamayla bayramlar olmuyor, fakat halkımız kendi kendine bu Hıdırellez`i yüzyıllardır kutlamaktadır." dedi

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz,``Hıdırellez geleneklerimiz içerisinde önemli bir yeri olan bir bayram seviyesinde kutlanan, çocukluğumuzdan beri çeşitli etkinliklerle bahara ulaşmanın, bereketli günler umut etmenin, bereketli günlerin duasını yaptığımız bir gündür. Bafra`mız ülkemizin en bereketli topraklarını içeren, ülkemizin en zengin tarımsal alanlarını içeren güzel bir ilçemizdir. Bol yağışların, bereketli yağışların geçtiği bir kıştan sonra inşallah önümüzdeki günlerde tarımsal zenginliklere ulaştığımız zamanlar olur. Ailelerinize huzur diliyor nice güzel günlerde birlikte Hıdırellez , yaşamınızın hep Hıdırellez sevinci ile yaşamak umuduyla hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum."˜`dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç,`` Hıdırellez, adetlerimize, geleneklerimize, yardımlaşmanın, birliğin beraberliğin güzel bir yansımasıdır. Özellikle gençlerimizin, arkamızdan gelen neslimizin bugün ki alacağı eğitim   tümden geleceği  şekillendirmesi üzerine kurulmuş olan anlayışımıza işte burada yapılan çalışmaların çok büyük bir önemi var.  Yakında açacağımız spor salonumuz, stadımız ve yüzme havuzumuzla birlikte Bafra`nın da çehresi değişiyor. Burada yapılacak olan aktivitelerin, özellikle gençlerimizin ama sadece gençlerimiz değil burada belli yaş guruplarıyla ilgili özel çalışmalarda yapılacak ancak Bafra`ya çok farklı etkinlikler kazandıracağına inanıyorum.

Türkiye`mizin güzel yurdumuzun dört bir yanında mahalle tipi tabir ettiğimiz 35`e 50 halı saha ve yanında basketbol sahasıyla küçük spor merkezleri kompleksleri  yapıyoruz.  Bunları yapmamızın sebebi , yaz zamanı geliyor, gençlerimizin çocuklarımızın okul olmadığı zaman ailelerin huzur ve rahatlıkla gönderip spor ve sosyal aktiviteleri yapmaları için alanlar oluşturmak üzere yaptığımız bir hamledir. "˜`diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmalardan sonra ise Bafra Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibi gösterisi yapıldı. Bafra Kaymakamlığının düzenlediği  Bafra Ovası çeltik kupası masa tenisi turnuvası ödül töreni yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ödülleri vererek öğrencileri tebrik etti.

Ödüllerin sonunda çalınan müzik eşliğinde kendi başına oynayan üzerinde Trabzonspor eşofmanı olan çocuk Bakan Kılıç`ın dikkatini çekerek yanına çağırdı. Onunla bir süre sohbet etti.

Bafra Gençlik Merkezi gençlerinin müzik dinletisinden sonra ikramlar verildi. Halı sahada hıdırellez etkinlikleri devam etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz`la hıdırellezin anısına yumurta tokuşturdular. Tokuşturmada Başkan Yılmaz Bakan Kılıç`ın yumurtasını çatlatarak oyunu kazandı.

Programa ayrıca Samsun İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Ak Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Ak Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Mahalle Muhtarları, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, Bafra Gençlik Merkezi Müdürü Fatih Hatipoğlu, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Gençlik Merkezinde Hıdırellez içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0