SAMSUN

Genç Ve Güzel Bir Cilt İçin "Karbon Peeling"

 
 546
Genç Ve Güzel Bir Cilt İçin "Karbon Peeling" - Dermatoloji Kliniği Uzm
Bafra Haber

 |  - Dermatoloji Kliniği Uzm

Dr. Yüksel Oltulu, karbon peeling uygulaması ile ciltteki lekeler, büyümüş gözenekler, yağlanma düzensizliği, sarkmaların tedavi edilebileceğini söyledi.

Karbon peeling hakkında bilgi veren Medical Park Samsun Hastanesi Dr. Yüksel Oltulu, "Gelişen teknoloji ve bilimsel veriler ışığında lazer teknolojileri hayatımızın her alanında olduğu gibi tıp alanında da kendisine yer edinmeye devam ediyor. Lazer yöntemlerinin cilt sağlığı ve güzelliği için kullanımı da bu gelişmenin ışığında kendisine yer edinmiş durumdadır. Karbon peeling uygulaması işte bu gelişimin getirdiği son yeniliklerden bir tanesidir. Karbon peeling, bir çeşit lazerle yüz yenileme ve gençleştirme işlemidir. Lazerle cilt soyma ve fraksiyonel lazer yöntemlerinden en büyük farkı ise deri üzerinde yara ve kabuklanma bırakmadan cilt gençleştirme işlemi yapabilmesidir" dedi.

Karbon peeling'in Q-switched Nd-YAG lazer kullanılarak yapıldığını söyleyen Oltulu, "Karbon peeling uygulaması sonucu ciltteki lekeler, büyümüş gözenekler, yağlanma düzensizliği, sarkmalar tedavi edilebilir. 30 dakika gibi kısa bir sürede uygulanan yöntem sizi günlük yaşamınızdan alıkoymaz. Her mevsim uygulama yapılabilir. Ağrısız ve enjeksiyonsuz oluşu ayrı bir avantaj sunmaktadır. Karbon peeling her cilt tipine uygulanabilmektedir. Koyu ten renkli hastalar bu yöntemden yan etki gelişmeden yararlanabilirler. Uygulama sayısı, ciltteki soruna göre en az bir en fazla 10 seans şeklinde olmaktadır. Karbon peelingte lazer uygulamadan önce sorunlu alanlara siyah renkli karbon solüsyonu sürülür. Karbon solüsyonu ciltte 15 dakika bekletilir. Böylece karbon maddesi ciltten emilir. İşlemden önce karbonun fazlası ciltten temizlenir. Q switched Nd-YAG lazer uygulanır. Tüm yüz ve karbon sürülen alanlardan birkaç kez lazerle geçilir" diye konuştu.

Karbon peelingin ciltte hemen etkisinin gösterdiğini ifade eden Oltulu, "Yoğun sorunu olmayan ciltlerde tedavi sonrasında hemen pürüzsüzlük, parlaklık, birçok lekenin anında açılması, porların hemen sıkılaştığının göze çarpmakta, leke probleminin çok olduğu kişilerde ise sonuçlar biraz zaman alabilmektedir. Bu işlemin etkisi yapıldığı andan itibaren yani karbon tanecikleri deri altına yayıldığı andan itibaren etki eder ve epidermiste yani deri üzerinde güzel etkiler gözlenmesi ikinci seansta başlar. Tüm seansların tamamlanmaya başlaması ile yani ilerleyen süreçte de daha olumlu etkiler gözlenir. Son seanstan 1-2 hafta sonra ise tamamen yeni ve estetik görüntü sağlanmış olur" şeklinde konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Genç Ve Güzel Bir Cilt İçin "Karbon Peeling" içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0