SAMSUN

Genç, İzcileri Ağırladı

 
 208
Genç, İzcileri Ağırladı - Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun Yıldız Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü'nün organizesi kapsamında kamp programı için buluşan Samsun, Ordu ve Amasyalı genç izcileri ağırladı
Bafra Haber

 |  - Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun Yıldız Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü'nün organizesi kapsamında kamp programı için buluşan Samsun, Ordu ve Amasyalı genç izcileri ağırladı

Kulübün İzci Lideri Yusuf Ertürk'ün de katıldığı ziyarette izcileri Meclis Salonu'nda misafir eden Başkan Osman Genç, gençlerle bol bol sohbet etti, onları dinledi. Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 30'unun 18 yaş altında olduğuna ve 25 milyon civarında öğrencinin bulunduğuna dikkat çeken Genç, "Ulusumuzun cevheri olan siz gençlerimizi ne kadar iyi ortamlarda fırsatlar vererek yetiştirirsek Türkiye'mizin geleceği o kadar farklı olur" dedi.

DEMOKRASİYİ ÖĞRENİYORLAR

Gençleri ülkenin geleceği olarak gördüklerini ifade eden Genç, "Bütün arzumuz, fiziksel, psikolojik, zihinsel ve sosyal yönden sizleri geliştirmek. Hayatta en doğru şey, yaparak ve yaşayarak öğrenmek. Şartların karşısında refleksleri geliştirerek öğrenmek. İzciliğin ve bu tür kampların güzel bir yanı da sizlerin erken yaşta demokrasiyle buluşmanız, demokrasiyi hissetmeniz ve yaşamanız, bazı kararları birlikte almanız, katılımcı bir anlayışın buraya yansıması. Buraya katılan bir genç, grup üyesi olmayı ve grup içinde yaşamayı öğreniyor. Böylece vatandaşlığın gerektirdiği sorumlulukları hissediyor. Gençlerimizin geleceğine katkıda bulunacak sosyal ve kültürel aktivitelerde bulunmanız bizim için önemli" diye konuştu.

İZCİLİK, SOSYALLEŞTİRİYOR

Dünyadaki teknolojik gelişmeler ve modernleşmenin bir taraftan insanları yalnızlığa doğru ittiğine dikkat çeken Genç, "Teknoloji gençlerimizi sanal ortama, ekran başına hapsetmekte. Bireysel yaşam tarzını insanlara dayatmakta. Halbuki insan dünyada sosyal bir varlık ve tek başına yaşayamaz. Diğer insanlarla temas kurması, sosyal ilişkilerini geliştirmesi ve becerilerini artırması gerekiyor. İzcilik sosyal ve kültürel anlamda gelişmenize katkı sağlamaktadır. İzcilik küçük yaşta çevre bilinci kazanmanızı sağlayan bir faaliyet. İzci çocuklarımız çevre bilincini yaşayarak öğreniyorlar. Parkları, bulundukları ortamı korumaya, temizliğe özen gösteriyorlar. Sizlerin ihtiyaç duyduğu her şeyde üzerimize düşeni yapmaya hazırız" şeklinde konuştu.

Genç izciler, Başkan Genç ile birlikte gezdikleri Canik Belediyesi'nin ay-yıldızlı hizmet binasına da hayran kaldı. Binanın teknolojik özellikleri, Türkiye'de örneği olmayan Akademik Belediyecilik Birimi, Proje Geliştirme Birimi, Aile Birimi, Engelli Koordinasyon Birimi, Hukuk Birimi ve Dış İlişkiler Birimi hakkında bilgi alan izciler, özellikle gençlere yönelik kurduğu birimler ve örnek çalışmaları nedeniyle Genç'e teşekkür etti. Ziyaret sonunda izciler Başkan Osman Genç'e izci fuları hediye ederken, Genç, izcilerle birlikte ay-yıldızın önünde hatıra fotoğrafı çekindi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Genç, İzcileri Ağırladı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0