SAMSUN

Genç: "Canik'te Medeniyetimizi Yeniden İnşa Ediyoruz"

 
 126
Genç: "Canik'te MedeniyetimiziYeniden İnşa Ediyoruz" - Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Camilerimiz aynı zamanda insanlarımızın bir araya geldiği bir eğitim yuvasıdır
Bafra Haber

 |  - Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Camilerimiz aynı zamanda insanlarımızın bir araya geldiği bir eğitim yuvasıdır

Yaptığımız düzenlemelerle yeniden medeniyetimizi inşa ediyoruz" dedi.

Büyükşehir Yasası ile ilçeye yeni bağlanan mahallelerde okul ve camilerde hummalı bir çalışma içerisine giren Canik Belediyesi, baştan aşağı yenilediği eğitim yuvalarının ardından şimdi de cami çevrelerini elden geçiriyor. Belediye tarafından daha önce birçok mahallede yapılan cami çevre ve peyzaj düzenlemelerinin ardından son alarak Kaşyayla Mahallesi Camisi'nde çevre düzenlemesi yaptı. Kaşyayla Camisi çevre düzenlemesi Cuma namazı öncesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

"CAMİLER EĞİTİM MEKANLARI"

Törende yaptığı konuşmada camileri sadece ibadet yapılan yerler olarak görmediklerini ifade eden Başkan Osman Genç, amaçlarının, yaptıkları düzenlemelerle camileri aynı zamanda birer eğitim yerine dönüştürmek olduğunu belirterek, yeniden medeniyeti inşa ettiklerini söyledi. Genç, "Bize göre okullarımız kadar camilerimiz de birer eğitim yuvasıdır. Eskiden camilerimiz hoş sohbetlerin edildiği, insanların bir şeyler öğrendiği, eğitim aldıkları mekanlardı. Ancak maalesef camilerimiz bu özelliğini günümüzde kaybetti. Bizim amacımız yaptığımız bu düzenlemelerle camilerimizi ibadethane olmasının yanında yeniden eğitim mekanları haline getirmek" diye konuştu.

"MANEVİ DEĞERLERLE BÜYÜYEN ŞEHİR"

Bir şehrin geleceği için eğitim yuvalarının ve ibadethanelerin öneminin büyük olduğuna vurgu yapan Genç, "Yeni medeniyet tasavvuru ve yeni neslin inşasında okul ve camilerimizi asla ayıramayız. Çocuklarımız eğitim yuvalarında çok daha iyi şartlarda ilim, irfan öğrenirken, camilerimiz de ahlaki ve manevi değerlerimizin korunduğu, öğretildiği yerlerdir. Ahlaki ve manevi değerleriyle birlikte büyüyen bir şehir hedefimiz çerçevesinde, camilerimize yaptığımız yatırımları çok önemsiyoruz. Mahallelerimize Sıbyan Okulları ve Hanımlar Konağı da yapıyoruz. Çünkü kadınlar ve çocuklarımız ailenin yapı taşıdır. Aile mutlu olursa şehir mutlu olur. Yaptığımız her şey geleceğimiz için" şeklinde konuştu.

"HANIMLAR KONAĞI DA YAPILACAK"

Mahallelerde çalışmalarının devam ettiğini de dile getiren Başkan Osman Genç, Kaşyayla Mahallesi'ne aynı zamanda Hanımlar Konağı da yapacaklarını söyledi. Mahallelerine yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür eden Kaşyayla Mahallesi Muhtarı Şakir Altuntaş da, Başkan Osman Genç'e plaket verdi. Başkan Genç ve beraberindekiler daha sonra Kaşyayla Camii çevre ve peyzaj düzenlemesinin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa Başkan Genç'in yanı sıra Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

"TERÖRÜ LANETLİYORUM"

Öte yandan, Ankara'daki terör saldırısı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, terörün her nereden gelirse gelsin insanlık dışı bir eylem olduğunu söyledi. Ankara Tren Garı'nda sivil vatandaşları hedef alan terör saldırısını lanetleyen Başkan Genç, şunları söyledi: "Birlik ve beraberliğimizi hedef alan bu tür saldırılarla defalarca karşılaşmış olan milletimiz, dün olduğu gibi bugün de bunların üstesinden gelebilecek kudrettedir. Birlik ve beraberliğimize, ülkemizin huzuruna kasteden bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum."

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Genç: "Canik'te Medeniyetimizi Yeniden İnşa Ediyoruz" içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0