SAMSUN

Gemlik Tso Heyeti Samsun'a Hayran Kaldı

 
 602
Gemlik Tso Heyeti Samsun'a Hayran Kaldı - Karadeniz turuna çıkan Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) heyeti, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın konuğu oldu
Bafra Haber

 |  - Karadeniz turuna çıkan Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) heyeti, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın konuğu oldu

Samsun'dan Batum'a uzanan Karadeniz turuna çıkan Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, ilk durakları olan Samsun'da gezi ve incelemelerde bulundu. Gemlik TSO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akıt, Meclis Başkanı Paşa Ağdemir, Oda Başkan Yardımcıları Mehmet Yıldırım ve Nurettin Hocaoğlu, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Ali Ergin Erenoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Başkan Yardımcıları Zafer Işık ve Abdulfetah Ballı ile meclis üyelerinden oluşan 18 kişilik heyet, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Heyet, Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu, Samsun TSO Başkan Yardımcıları Haluk Akyüz ve Mustafa Kemal Şahin tarafından ağırlandı.

"HERKES SAMSUN'U GÖRMELİ"

Ziyarette konuşan Gemlik TSO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akıt, misafirperverliklerinden dolayı Samsun TSO'ya teşekkür ederken, Samsun'a hayranlığını da dile getirdi. Kurtuluş Savaşı'nın ilk başlangıç noktası olan Samsun'u görmekten çok mutlu olduğunu belirten Kemal Akıt, "Eminim ki; arkadaşlarım da benimle aynı duyguyu yaşıyorlar. Samsun, Türkiye'de ayrı özelliği olan, tarihe mal olmuş bir şehir. Kısacası Samsun, hepimizin gönlünde olan bir şehir. Herkesin bu güzel şehri görmesi lazım. Sizi de bu şehre kattığınız güzelliklerden dolayı gönülden kutluyorum. Ziyaretimizde kurumlar arası güzel bir diyalog kurduğunuzu da gördüm. Bu şehirler için çok önemli. Kurumlar arasında diyalog olan şehirler daima kazanır ve kalkınır. Ama tersi olup da ilişkiler aksıyorsa o şehir kaybeder. Siz bu yönden şanslı bir kentsiniz. Bizler bu görevlerde fahri olarak bulunuyoruz. Üyelerimize ne kadar çok katkı verirsek o kadar çok mutlu oluyoruz. Bu güzel sıcak karşılamanızdan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Biz de sizleri ilçemize bekliyoruz. İnşallah yaptığımız bu ziyaret iki Oda arasında güzel ilişkilerin gelişmesine neden olur. Ben buna inanıyorum" dedi.

"SAMSUN TÜRKİYE'NİN YÜKSELEN YILDIZI"

Oldukça samimi ortamda gerçekleşen ziyarette konuşan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu ise, "Sizleri şehrimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Ayrıca, aranızda hemşehrimiz olan Oda Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldırım'ı da bugün burada görmek bizlere bize ayrı bir mutluluk verdi. Samsun, güçlü ve zayıf yönlerini tespit etmiş, kendisi için yol haritasını belirlemiş, her şeyden önemlisi fırsatları değerlendirebilmek adına tüm kamu ve özel sektörlerle beraber birlik ve beraberlik ruhunun tesis edildiği bir kenttir. Samsun konumu itibariyle oldukça stratejik bir kenttir. Samsun, Karadeniz bölgesinin Anadolu'ya, Türkiye'nin Karadeniz Havzasına açılan kapısıdır. Ve bu konumunu sahip olduğu lojistik değerlerle desteklemektedir. Samsun hava, kara, deniz ve demiryolu ulaşım aksına sahip Türkiye'deki dört kentten biri ve Karadeniz'de tektir. Bu bağlamda biz Samsun'u tanımlamaya kalktığımızda sağlık kenti, lojistik kenti, sanayi kenti, tarım kenti, eğitim kenti gibi pek çok ifade kullanıyoruz. Türkiye'nin yükselen yıldızı, önemli bir bölgesel güç olan Samsun, ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmasında; konumu, potansiyeli, üretim altyapısı, lojistik fırsatları, sosyokültürel imkanları, yetişmiş insan gücü ile bölgenin en önemli aktörüdür. Ülkemizi topyekun kalkındırmak için şehirler arası karşılıklı diyalog ve işbirliği çok önemli. Bu ziyaret inşallah ileride yapacağımız işbirliğinin de ilk adımı olur. Dolayısıyla işbirliğimizin gelişeceği konusunda hiçbir tereddüdünüz olmasın" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu ve Gemlik TSO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akıt, birbirlerine anı takdiminde bulundular.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Gemlik Tso Heyeti Samsun'a Hayran Kaldı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0