GÜNDEM

BAFRA MİLLİ PİYANGO ÖĞRENCİ YURDU AÇILDI

 
 263
BAFRA MİLLİ PİYANGO ÖĞRENCİ YURDU AÇILDI - Samsun'un Bafra İlçesi'nde, Alparslan Mahallesi'nde yapımına 1997 yılında başlanılan Bafra Milli Piyango Öğrenci Yurdu, Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu tarafından düzenlenen törenle açıldı.
Bafra Haber

 | Bafra haber - Samsun'un Bafra İlçesi'nde, Alparslan Mahallesi'nde yapımına 1997 yılında başlanılan Bafra Milli Piyango Öğrenci Yurdu, Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu tarafından düzenlenen törenle açıldı.

Çok sayıda öğrenci ve Bafralıların katıldığı açılış törenine, Samsun Valisi Metin İlyas Aksoy, DSP Samsun Milletvekilleri Ayhan Gürel ve Yalçın Gürtan, Bakanlık Müşteşarı Bener Cordan, Milli Piyango Genel Müdürü İlham Küsmenoğlu, Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Halim Küçük, 19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Çakır, Kaymakam Hayati Soylu ve Belediye Başkanı Hasan Aslan katıldı.

"ORTA ÖĞRETİM YENİDEN DÜZENLENİP MESLEKİ EĞİTİME AĞIRLIK VERİLMELİ
Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, Bafra Milli Piyango Öğrenci Yurdu'nun açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'de üniversiteyi bitirip işsiz dolaşan insanların olmaması gerektiğini ifade ederek, Türk Milli Eğitim sisteminin yeniden masaya yatırılması gerektiğini söyledi. Bakan Bostancıoğlu; "Türkiye'mizde üniversite mezunu ve mesleki eğitim almamış çok sayıda işsiz gençlerimiz var. Bu sorunu çözmebilmek için , Milli Eğitim sisteminin yeniden yapılanması gerekmektedir. 8 yıllık eğitime geçiş her şeyi halletmiyor. Amacımız önümüzdeki aylarda yeniden toplanacak Milli Eğitim Şurası'nda, kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin yanısıra Odalar ve Borsalar Birliği'nden de temsilciler davet edilerek görüş alış verişi yapılacak" şeklinde konuştu. Türkiye'deki işsizliğin önemli ölçüde azaltılması için orta öğretim sistemindeki değişiklikler hakkında da geniş çalışmalar yaptıklarını belirten Bakan Bostancıoğlu şunları söyledi; "Orta öğretim sisteminin içerisine, mesleki eğitimin ayrılması ve öğrencilerin başarılı olabilecekleri meslek branşlarına göre yetiştirilmesi için çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz."

"FAKİR MİLLETİM BENİ BAKAN OLMAM İÇİN OKUTTU"
Konuşmasının başında Türkiye'de ekonomik ve güvenlik sorunlarının her zaman olduğu, bununla ilgili bir bakanlığı seçmektense, hiçbir zaman önemini yitirmeyen Milli Eğitim Bakanlığı'nı seçtiğini dile getiren Bakan Bostancıoğlu, insanların kolay yetişmediğinden bahsederek, iyi bir eğitim ve öğretimin çocuklara mutlaka kazandırılması gerektiğinin önemini vurguladı. Bakan Bostancıoğlu; "Ankara'da iyi bir avukattım. siyasete girmekte amacım, insanlara birşeyler verebilmek. Milletvekili oldum. Bakan olacaksın dediler, hiçbir zaman önemini yitirmeyen Milli Eğitim Bakanlığı'nı seçtim. Fakir millet beni okuttu, buraya getirdi. Ben de borcumu ödeyebilmek için bakan oldum. Şimdi ise borcumu en iyi şekilde ödemek, çocuklarımızın iyi bir eğitim alabilmeleri için, topluma iyi bir insan yetiştirebilmek için çalışıyorum. "dedi. Çocukluğunun Bafra sokaklarında geçtiğini söyleyen Bakan Bostancıoğlu, Yüksek okul bulunan Bafra'ya fakülte açılması için Bafralı hemşehrilerden istek geldiğini belirterek, en kısa zamanda Bafra'nın Fakülteye kavuşturulup, sonrada Kızılırmak Üniversite'sinin kurulmasının mutlaka gerektiğini söyledi.

Samsun Valisi Metin İlyas Aksoy, 19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Osman Çakır, Milli Piyango Genel Müdürü İlham Küsemoğlu ile Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Halim Küçük ile Kaymakam Hayati Soylu da birer konuşma yaparak Bafra'ya yapılan yurt hakkında bilgi verdiler. 35 dönüm arazi ürzerine kurulan Bafra Milli Piyango Öğrenci Yurdu ,1,5 trilyon liraya mal oldu. 3 üniteden oluşan ve yaklaşık bin öğrencinin kalabileceği 11 bin metrekarelik alanı kapsayan yurt binası, kız ve erkek öğrencinin kalabileceği iki ayrı bloktan oluşuyor. Yurta 510 öğrenci kalmakta.
Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • BAFRA MİLLİ PİYANGO ÖĞRENCİ YURDU AÇILDI içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0