GÜNDEM

Fizikçi Sınıf Öğretmeninden Satranç Dersleri

 
 1414
Fizikçi Sınıf Öğretmeninden Satranç Dersleri - Bafra Kültür ve Sanat Etkinliklerini Destekleme Derneği(KÜSADER)İngilizce Kursu ve Futbol Takımı çalışmalarının yanı sıra satrançta da hamle yaptı ve Satranç Kursları'na, askere giden Burak Erken'in yerine, Bafra Fevzi Çakmak İlkokulu, Uzman Sınıf Öğretmeni Özdemir Bilgen'i getirdi.
Bafra Haber

 |  - Bafra Kültür ve Sanat Etkinliklerini Destekleme Derneği(KÜSADER)İngilizce Kursu ve Futbol Takımı çalışmalarının yanı sıra satrançta da hamle yaptı ve Satranç Kursları'na, askere giden Burak Erken'in yerine, Bafra Fevzi Çakmak İlkokulu, Uzman Sınıf Öğretmeni Özdemir Bilgen'i getirdi.

Özdemir Bilgen, ilginç hayat öyküsünü ve satranç çalışmaları hakkında şunları söyledi:

"1983 yılında Bafra Atatürk Ortaokulu'ndan mezun olunca, 1984'de Bafra Lisesi'ne başladım ancak babam Özcan Bilgen'in öğretmen çocuğu olduğum için,"Öğretmen Çocuğu Kontenjanı"ndan, Ladik Akpınar Öğretmen Lisesi'ni kazandım. 1986'da mezun oldum.

1986-88'de Amasya Eğitim Enstitüsü'nü kazandım fakat Erzurum Atatürk Üniversitesi'ni de kazanınca Amasya Eğitim Enstitüsü'nü bıraktım. Erzurum Atatürk Üniversitesi, Fizik Bölümü'nde okudum.

Erzurum Atatürk Üniversitesi, Fizik Bölümü'nde tahsil yaptım. Temmuz 1993'de vatan görevimi Iğdır'da Teğmen olarak tamamladım. 1996'da, ilk görev yerim olan Malatya Yazıhan'da 2 yıl görev yaptım. 1 yıl da Iğdır'da çalıştım.

1997'de Bafra'ya geldim. Bafra Ağaçalan'da görev aldım. 2005'de Bafra Fevzi Çakmak İlkokulu'nda göreve başlayıp halen bu okulda, Uzman Sınıf Öğretmeni olarak görevime devam ediyorum.

Satranç Hakemi, Antrenörü ve sporcusuyum. 2013'de Antalya Kemer'de düzenlenen "Türkiye Satranç Şampiyonasına katılıp "Katılım Belgesi" aldım. Erzurum Kazım Karabekir, Kredi Yurtlar Kurumu'ndaki "Türkiye ve Uluslararası Satranç Turnuvası", "İzmir İncir altı Yurtları Turnuvasında" seçkin sporcularla yarıştım. 100 yarışmacının 80 kadarı ise bayan sporculardı. Bafralı Matematik Öğretmeni Ayhan Öz ile birlikte bu yarışmaya katılıp Bafra'yı temsil ettik.

Evli,2 çocuk babasıyım. Eşim Emine Bilgen de Bafra Anadolu Lisesi'nde Matematik Öğretmenidir. Eşim, kızımız Yüksel Özge Bilgen'in de aynı zamanda öğretmeni olup 10-A Sınıfı'nda okutmuş olup 11. Sınıfa geçmiştir. Kızımız okul düzeyinde 13., sınıfında ise ilk 5 sırada derece yapmıştır. Diğer kızımız Müge Bilgen Merkez İlkokulu'nda, 2. sınıfa geçti."

Başarılı eğitimci ve sporcu, antrenör olan Özdemir Bilgen, Bafra Küsader Satranç Kursları Öğretmenliği görevine getirilmesinden memnuniyet duyduğunu, zira dernekteki dört Yönetim Kurulu Üyesi'nin de kendisi gibi eğitimci olmasının bu görevi kabul etmesinde etken olduğunu belirtti.

Bilgen "çocuklarımızın zeka koordinasyonunu geliştirmek, kötü alışkanlıklardan arındırmak, sosyal insan haline getirebilmek amacımızdır. Bafra'nın evlatlarına sahip çıkmalıyız."dedi.

Bafra Küsader Yönetimi Başkan Gülseren Akdaş, Bşk. Yrd. Gökhan Balakcı, Sekreter ve Proje Müdürü Naim Okay, Muhasip İsa Kahraman, Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Oktay Zerrin ve üye Hülya Soylu'dan oluşuyor.

Haber: Oktay ZERRİN-Bafra

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Fizikçi Sınıf Öğretmeninden Satranç Dersleri içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0