ULUSAL

Fethullah Gülen İçin Şok Talep

 
 1079
Fethullah Gülen İçin Şok Talep - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, "ËœParalel Yapı` iddialarına ilişkin soruşturmada Fethullah Gülen hakkında "Silahlı Terör Örgütü Kurmak ve Yönetmek"  suçlarından yakalama kararı çıkarılması için sulh ceza hakimliğine başvurdu.
Bafra Haber

 |  - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, "ËœParalel Yapı` iddialarına ilişkin soruşturmada Fethullah Gülen hakkında "Silahlı Terör Örgütü Kurmak ve Yönetmek"  suçlarından yakalama kararı çıkarılması için sulh ceza hakimliğine başvurdu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, "ËœParalel yapı` iddialarına ilişkin soruşturmada Fethullah Gülen hakkında "Silahlı Terör Örgütü Kurmak ve Yönetmek"  suçlarından yakalama kararı çıkarılması için sulh ceza hakimliğine başvurdu.

Paralel yapı iddialarına ilişkin STV Medya Grup Başkanı Hidayet Karaca`nın tutuklandığı soruşturma kapsamında Savcılık "Silahlı Terör Örgütü Kurmak ve yönetmekle"  suçlanan Fethullah Gülen` için harekete geçti. Soruşturma savcıları İrfan Fidan ve Hasan Yılmaz Sulh Ceza Hakimliği`ne başvurarak Fethullah Gülen hakkında "Silahlı Terör Örgütü Kurmak ve Yönetmek"  suçlarından yakalama kararı çıkarılmasını talep etti. Savcılık, İnterpol tarafından kırmızı bülten çıkarılması için Adalet Bakanlığı`na yazı yazılmasını da talep etti.
Savcılığın talebini İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimi Bekir Altun incelemeye başladı. Hakim Altun talebi kabul ederse, 15 yıldır ABD`de yaşayan Gülen hakkında yakalama kararı çıkartılacak. Yakalama kararının ardından karar Adalet Bakanlığı`na gönderilecek. Bu aşamadan sonra Gülen için uluslararası arama başlatılacak ve Gülen İnterpol`ün "Kırmızı Bültenle aranan şahıslar"  listesine girecek.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Fethullah Gülen İçin Şok Talep içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0